Ilmoitukset
Naantalin Työväenyhdistyksen  kokous pidetään  valtuuston maanantaisia kokouksia edeltävänä sunnuntaina klo 18.00   Naantalin Työväentalolla (Kaivokatu 20)   
 Seuraava kokous 9.9.2012
 
Kaupunginvaltuuston seuraava 2012 kokouspäivä on 10.9.2012 

Yhteinen Naantali -tiedote

KirjoituksiaKatso Saaristo-Naantalin kunnallisvaaliehdokkaat

Ilkka Kantola - Klikkaa ja Osallistu!

Naantalin ty�v�enyhdistys 110 vuotta

Etusivu

 

 

Paasio-ilmiö

Pertti Paasio Kirstillä vahvistettuna on jättämässä kunnallispolitiikan estradin.
Pertti on keskustelun mestari. Parhaimmillaan hän on yleispuheenvuoroissa. Hänen kykyihin kuuluu sanontojen sattuvuus ja asioiden yllättävä yhdistäminen ja siitä seuraava tilannekomiikka: ”Vain liito-oravien ylilento puuttuu” oli Perin ilmoille noussut lausahdus E 18 tien edellisten vihkiäisten aikana autojen ohimarssia seurattaessa.

Pertin seurassa viihtyy erityisen hyvin, kun ei tarvitse tehdä hankalia päätöksiä. Eduskuntaryhmän puheenjohtajana hän oli aikaansaava taitavana sovittelijana tilanteissa, joissa nuotit oli kirjoitettu voimakastahtoisemman Kalevi Sorsan toimesta.
Isänsä ohjeen mukaan Pertti välttää hirttokukkuloita. Hän ei ota mielellään riskejä eikä johda joukkoja edestä. Hän johtaa keskustelemalla ja myöntyy enemmistön kannalle. Hänen toimintatavassa on ruotsalaistyylinen vivahde, jota voi kutsua myötämääräämiseksi.

Puolueen puheenjohtajaksi Pertti tuli valituksi enemmän vähäisen vastustuksen kuin suuren kannatuksen vuoksi.  Pertti ei kuulu tahtojohtajien sarjaan eikä hänen johtamistyylinsä sovellu kaikkiin tehtäviin eikä joka tilanteeseen. Hänen ongelmansa on ollut myös se, että hän kuunteli liika ja mikä pahinta hänen kivassa seurassa viihtyminen ei tuonut hänelle lisäarvoa, vaan päinvastoin.

Pertin vahvana tukijana on  Kirsti. He ovat työväenliikkeessä kasvaneita. Pertillä on ollut aina vaikeuksia Turun kunnallisjärjestössä. Hänellä on oma porukka, joka on  hävinnyt muiden juntille. Jopa vaatimaton Ilkka Orkomaa löi hänet kunnallisjärjestön  puheenjohtajakisassa. Tämä asetelma jurppii Paasion perhettä. Se on johtanut jopa vihanpitoon, josta voi nähdä merkkejä TS:n haastattelussa.

Järjestön ja valtuustoryhmän johdossa olevat puolestaan kokevat Paasioiden heihin kohdistuvan syyttelyn epäoikeudenmukaisena. Heidän mielestään Paasioilta puuttuvat näytöt maaleista, siis aikaansaannokset. Monet kokevat myös, että he Kirsti ja Perttikin hankkivat mainetta arvostelmalla vastuunkantajien vaikeissa olosuhteissa alakynnessä tekemiä päätöksiä. Tietenkin vähemmän julkisuutta saavat kadehtivat Turun Sanomien Pertille suomasta positiivisesta julkisuudesta. Sitä ei pidetä ihan reiluna.

Pertti patistaa Turun naapureita tukemaan omankin etunsa nimissä Turkua. Hänen mielestään Turun kasvattamine liittämällä ympärillä olevia kuntia vahvistaisi koko seutukuntaa. Tämän tehtävän hän siirtää tulevalle valtuustolle siksi, että nykyinen ei pystynyt luomaan luottamuksen ilmapiiriä.
Niin on tapahtunut ja edelleen tapahtuu, kun liian usein naapureita syyllistetään Turun ongelmista. Se ei voi johtaa muuhun kuin vahvaan vastakkainasetteluun. Olen tässä asiassa ihmetellyt Perttiä, jonka parhaisiin kykyihin on kuulunut juuri tämän tyyppisten asetelmien tunnistaminen. Hänellä olisi voinut edellytyksiä rakentaa niitä siltoja joita häntä suoranuottisemmat ja kapea-alaisemmat ovat ehtineet polttaa. Analyyttistä asenne ja muiden argumenttien huomioon ottaminen on välttämätön lähtökohta kanssakäymiselle ja yhteistyön edistymiselle.  

Pertti matkailusihteerinä sanoi kohteliaasti, että Naantali Turun paras matkailukohde. Vaikka siinnä olisikin vieraskoreaa liioittelua, sisältyy siihen viisaus. Erillään oleminen tuo myös lisäarvoa. Eli Pertin kuuluisat kuuntelijalahjat ja hänen älykkyytensä voisi tuottaa vähän innovatiivisempiakin ajatuksia yksioikoisen kuntaliitoksen esittämisen sijaan.

Turun Sanomissa sattui olemaan E18 tien esittely. Se tulee parikymmentä vuotta myöhässä. Syyllisten penkille kuuluvat Turun radikaalit sosialidemokraatit, jotka valitsivat voimakkaan autoilun ja tieliikenteen vastustamisen linjan, josta olemme täällä saaneet kärsiä, ja joka on ollut yksi Sdp:n  uskottavuuden menettämisen syy. Tässä on yksi esimerkki siitä, että Turun seudun yhteisen edun ajatteleminen ei ole kuulunut suuren itäisen naapurimme puoluetovereidemme hyveisiin. Pertti itse vielä Helsingintien viimeisessä vaiheessa rakenteli omia vaihtoehtoja ohikulkutien varaan. Se taas olisi ollut onneton ratkaisu muutoinkin vaikeuksissa kamppailevalle Turulle ja sen sisäiselle liikenteelle.

Perttiä tullaan kuulemaan ja hänen mielipiteilleen pannan painoa riippumatta hänen muodollisesta asemastaan. Toivoisin, että Pertti kääntäisi julkisuuskritiikkinsä rakentavaksi vuorovaikutukseksi, jossa hänen lahjoillaan varustetulla kokeneella kansakunnan kaapin päälliselle olisi paljon annettavaa