Ilmoitukset
Naantalin Työväenyhdistyksen  kokous pidetään  valtuuston maanantaisia kokouksia edeltävänä sunnuntaina klo 18.00   Naantalin Työväentalolla (Kaivokatu 20)   
 Seuraava kokous 9.9.2012
 
Kaupunginvaltuuston seuraava 2012 kokouspäivä on 10.9.2012 

Yhteinen Naantali -tiedote

KirjoituksiaKatso Saaristo-Naantalin kunnallisvaaliehdokkaat

Ilkka Kantola - Klikkaa ja Osallistu!

Naantalin ty�v�enyhdistys 110 vuotta

Etusivu

 

 

Unelmista todeksi

Ilkka Kantola: Naantalin entisen Työväentalon muistolaatan paljastus  16.8.2008 

Hyvät ystävät, toverit

Sosialidemokraattisen puolueen johto on tänään käynnistänyt kunnallisvaaleihin tähtäävän Unelmista Todeksi kampanjansa. Kampanjan aikana puolueen johto kiertää eri puolilla Suomea tapaamassa ihmisiä ja kuulemassa ihmisten odotuksista ja toiveista. Tahdomme tulevassa kunnallisvaaliohjelmassamme ottaa vakavasti sen, mitä suomalaiset eri paikkakunnilla kertovat odottavansa ja kaipaavansa politiikalta, kunnalliselta päätöksenteolta ja vallankäytöltä.

Tämä Naantalin työväentalon 100-vuotiseen historiaan liittyvä juhlahetki sopii mitä parhaiten tämän Unelmista Todeksi kiertueen alkuun. Työväenyhdistysten ja työväentalojen syntymisen taustalla on ollut paikkakuntalaisten unelmat siitä, että voitaisiin vaikuttaa arkipäivän elinoloihin yhdistyksen ja oman talon mahdollistaman toiminnan kautta. Työväenliikkeen unelmat olivat sata vuotta sitten hurjia. Tavoiteltiin kahdeksan tunnin työpäivää, yleistä ja yhtäläistä äänioikeutta niin miehille kuin naisillekin, maksutonta koulutusta ja terveydenhuoltoa. Ja niin edelleen.

Nämä unelmat ovat toteutuneet valtakunnallisesti. Naantalissa on lisäksi toteutettu naantalilaisten omia unelmia, jotka ovat tähdänneet henkisesti ja aineellisesti parempaan elämään ihan lähellä, tässä kaupungissa. Taloa on ylläpidetty talkoilla, koska unelma on ollut tarpeeksi yhteinen. Työväentalo on ollut monipuolisen yhdistys- ja harrastustoiminnan tyyssija. Talolla on harrastettu eri urheilulajeja nyrkkeilystä lentopalloon. Se on tarjonnut tilat teatterin, iltamien, tanssien ja perhejuhlien järjestämiseen sekä vuodesta 1958 elokuvien näyttämiseen.

Kaupungin muuttuessa tällä paikalla sijainnut työväentalo joutui lopulta myös rakennuksena väistymään. Uusi työväentalo jatkaa monia vanhan työväentalon perinteitä innokkaiden ja sitoutuneiden ihmisten varassa. Niinpä myös tänään on tärkeätä pukea omia toiveita ja unelmia sanoiksi ja tehdä niistä totta.

Yhteiset unelmat antavat suunnan yhteisille ponnistuksille. Naantalin työväenyhdistyksen kunniakas perintö kannustakoon meitä tekemään työtä tärkeimpien yhteisten unelmiemme suuntaisesti!