Ilmoitukset
Naantalin Työväenyhdistyksen  kokous pidetään  valtuuston maanantaisia kokouksia edeltävänä sunnuntaina klo 18.00   Naantalin Työväentalolla (Kaivokatu 20)   
 Seuraava kokous 9.9.2012
 
Kaupunginvaltuuston seuraava 2012 kokouspäivä on 10.9.2012 

Yhteinen Naantali -tiedote

Kirjoituksia



Katso Saaristo-Naantalin kunnallisvaaliehdokkaat

Ilkka Kantola - Klikkaa ja Osallistu!

Naantalin ty�v�enyhdistys 110 vuotta

Etusivu

 

 

Ei hiljainen järjen ääni !

 

Olen lukenut nyt Paavon kirjan. Ihan hyvä teos. Kyllähän siinnä on sivistyksen käsikirjan sisältöä. On must eli pakko lukea! Siitä ei puutu poleemista voimaa, sillä ihan lukiessakin  kuulee Paavon ärtyneen  äänen. Ehkä siksi hänen olisi kannattanut vähentää näitä omia kaunamedia yms. nimityksiä, jos jotain kriittistä tekstistä pitää sanoa.

 Se sen sijaan, että hän puhuu suoraan nimillä on piristävää ja reilua, koska se tarjoaa mahdollisuuden dialogiin.
Uusliberalismin kritiikin kritiikki ei ole uusliberalismin puolustusta sinänsä, vaan on voimakas hyökkäys yksinkertaistamista vastaa. Siihen hänellä on oikeus, sillä hän ei todellakaan ole ollut 1800-luvun vapaan talouden kannattaja, vaikka onkin jo kauan sitten huomannut meidän yhteiskuntaamme jäytävän todellisen kilpailun puutteen.

Sosialidemokratian tannerilaisen linjan puolustaminen on oikein ja kohtuullista. Tietenkin olisi sitä voinut jossakin todeta, että linja ei suinkaan nauttinut jakamatonta kannatusta. Ja itsekin mukana olleena olen sitä mieltä, että 1970-luvulla oli joukoissamme melko paljon vaikutusvaltaisiakin reaalisosialismin ymmärtäjiä.

1990 lama-analyysissä Paavo on analyyttinen. Vain Saksan yhdistymisen ja D-markan korkopolitiikan tuhoisa vaikutus olisi syytä muistaa erityisesti siksi, että Suomen Pankilta se jäi noteeraamatta tuhoisin seurauksin.

Sitten tietenkin ihan henkilökohtainen näkemys siitä, että sivistyksen ja luonnontieteiden ja tekniikan ristiriita olisi pitänyt käsitellä merkityksensä vuoksi vähän enemmä Ollilan käsitys sivistyksen sisällöön kuuluvista luonnontieteellisistä perusasioiden tuntemuksesta ei ihan riitä. Vasta edesmennyt Mikko Jokela hyvällä päällä ollessa nimitti minua lähes sivistyneeksi insinööriksi. Taustalla on tietenkin se käsitys, että humanisti pelkää tekniikan sotkevan jalkoihinsa muuta hienompaa ja hennompaa, tai että  teknikko puolestaan pitää henkitieteitä turhana ei hyödyllisenä.
Juuri vihreän valheen suuriin voima on ollut käyttää ihmisten uskomuksia hyväksi. Paholainen ja ydinvoima ovat niin pahoja siksi, että niistä ei tiedetä. Ne ovat näkymättömiä ja siksi äärettömän vaarallisia.

Langweile und Krieg ennen ja Unbewusst und Gewalt nykyisen, sanoi tutorini EP:ssä. Kun et tunne asioita ja ilmiöitä sinä haluat  ne hävittää!