Ilmoitukset
Naantalin Työväenyhdistyksen  kokous pidetään  valtuuston maanantaisia kokouksia edeltävänä sunnuntaina klo 18.00   Naantalin Työväentalolla (Kaivokatu 20)   
 Seuraava kokous 9.9.2012
 
Kaupunginvaltuuston seuraava 2012 kokouspäivä on 10.9.2012 

Yhteinen Naantali -tiedote

KirjoituksiaKatso Saaristo-Naantalin kunnallisvaaliehdokkaat

Ilkka Kantola - Klikkaa ja Osallistu!

Naantalin ty�v�enyhdistys 110 vuotta

Etusivu

 

 

MESSIASTA ODOTELLESSA

Työväestö suree huomista, messiasta näyttäisi odottavan. Sanoisin, ei messiasta meille ole syntynyt, eikä tule syntymään, joka työväestön asioita parantaisi.
Se messias on työväestössä itsessään, siinä joka peilistä jokaista takaisin katsoo. Ei meidän asioita ole kukaan koskaan paremmaksi muuttanut, itse se on tehdä pitänyt.

Se työ on lähtenyt meistä, työväenluokan ihmisistä. Niin on talot talkoilla rakennettu, ne joita ylpeinä työväentaloiksi kutsuivat. Siellä porukassa päättivät, mitä oikeutta tohtivat hakea. Sieltä joku joukosta nostettiin, viestin viejäksi valittiin. Sille viestille myös voimaa uurnilla annettiin.
Ne tulokset, meille nykypäivän työväestölle, itsestään selvyyksiltä tuntuvat. Niistä nautimme nyt, uhrauksista tietämättä.

Ei pidä uskoa, että työväestö murrettu on, ei vaikka gallupit niin kertovatkin. Tämä kansanosa nousee, se nousee aina, tavalla tai toisella. Siitä ahne porvari huolen pitää. Metsäyhtiöt ja Nokia esimerkkinä mainita voi. Tarpeeksi kun potkitaan, niin nuo esivanhempamme, aatteenpalossa rakentamat työväentalot pursuavat niin, että seinät natisevat.

Aikanaan sieltä se viestinviejäkin esiin tulee, se porukan nostama, ei se joka itse itseänsä nostaa.
Muistakaamme, että vastapuoli ampuu aina johtajat, sehän toimintamme parhaiten sekoittaa. Valitettavasti siihen mestaukseen myös itse osin sorrumme. Yksi suoraan ampumalla, toinen suolaa haavoihin hieromalla.
Onnistuttiin ampumaan alas Paasio, Uffesta tehtiin maan suurin roisto, Lipponen sai sarjatulta ja nyt Heinäluomakin on jo siipeensä saanut.

Naantalissakin sama sävel soi, ammutaan työväestön keula, josta syyllinen kaikkeen kurjuuteen ja vääryyteen tehdään. Ei ole paljoakaan merkitystä sillä, että työväestön rooli on ikuisuuden ollut vähemmistössä.

Kimmo Aho, Työläinen