Ilmoitukset
Naantalin Työväenyhdistyksen  kokous pidetään  valtuuston maanantaisia kokouksia edeltävänä sunnuntaina klo 18.00   Naantalin Työväentalolla (Kaivokatu 20)   
 Seuraava kokous 9.9.2012
 
Kaupunginvaltuuston seuraava 2012 kokouspäivä on 10.9.2012 

Yhteinen Naantali -tiedote

KirjoituksiaKatso Saaristo-Naantalin kunnallisvaaliehdokkaat

Ilkka Kantola - Klikkaa ja Osallistu!

Naantalin ty�v�enyhdistys 110 vuotta

Etusivu

 

 

Naantalin musiikkijuhlat saaristokaupungin ennekö?

Mikko Rönnholm, valtuuskunnan pj
Naantalin Musiikkijuhlien avajaiset 5.6.2007

Naantalin musiikkijuhlat saaristokaupungin ennekö?

Naantalin Musiikkijuhlien ensimmäisestä vuodesta eli vuodesta 1980 alkaen on musiikkijuhlien konsertteja järjestetty vuosittain Rymättylän ja Merimaskun kirkoissa. Niin tänäkin vuonna.
Oliko tämä enne tulevasta eli ajankohtaisesta kuntaliitoksesta kysymme ja vastaamme, että tavallaan kyllä. Naantalin kaupungin ja Otavan saaren kuntien yhteistyö on ollut monimuotoista ja läheistä juhlassa ja arjessa. Siksi ei ole mikään ihme, että vapaaehtoinen yhteen hakeutuminen koetaan täällä luontevaksi. On tultu tutuiksi ja aikomukset on tunnistettu kunniallisiksi.
Musiikki ei tunne laajemminkin katsottuna rajoja. Naantalin Musiikkijuhlat, vaikka kantavatkin Naantalin nimeä ovat olleet varsinaissuomalainen kulttuuritapahtuma. Naantali on näin omalta osaltaan kantanut oman kortensa yhteiseen kulttuurin kekoon ja antanut panoksensa tarjoamalla konsertteja alan harrastajille kunta ja seuturajoista välittämättä.

Tämä toiminta ei ole vaatinut mitään lainsäädäntöä eikä sopimuksia. Ratkaiseva tekijä on ollut tahto ja taito, joka tässä tapauksessa henkilöityy juhliemme taiteelliseen johtajaan Arto Norakseen. Hän on, kuten tiedämme, virtuoosi soittajana mutta myös erinomainen opettaja. Mutta hänellä on - ja se on meidän kannaltamme erittäin tärkeää - ollut taiteilijan näkemys saariston ja kulttuurin yhteenkuuluvuudesta. Näin on syntynyt kokonaisuus, joka elää elinvoimaisena ja laadukkaana vuodesta toiseen. Olenkin varma, että Naantalin Musiikkijuhlat ovat tämän seutukunnan yhdistävänä tekijänä yksi parhaista esimerkeistä. Nauttikaamme tästä ja antakaamme musiikin avartaa maailmaamme.


Kun satunnainen kulkija lähestyy Naantalia mereltä Airiston suunnalta minä vuodenaikana tahansa, huomaa hän tulevansa suomalaiseen kulttuurikaupunkiin. Sen ensimmäinen merkki on ikuinen tuli ja toinen aina tangossa liehuva Suomen lippu. Näkymästä on pitänyt huolta alueemme suurin yritys Neste Oil.
Naantalissa sanotaan aiheesta, että kuuluisa Naantalin aurinko on viimeiset viisikymmentä vuotta paistanut Nesteen öljyllä. Neste on ollut ratkaisevan tärkeä myös Musiikkijuhliemme tukijana alusta alkaen. Siitä tunnemme mitäs suurinta kiitollisuutta. Musiikkijuhliemme alkuvuosiin liittyy myös seuraava Nesteen jalostamon silloisen johtajan näkemys. Hän sanoi:

"Öljynjalostus on tyypillistä massatuotantoa, jossa suuruuden ekonomia on usein valttia" mutta hän lisäsi "Kaikessa yritystoiminnassa menestyminen on kiinni siitä, miten henkilöstössä oleva tieto ja taito saadaan käyttöön”

Hyvin on tieto ja taito saatu käyttöön, kun jalostamo toimii ja tuottaa. Ja mikä parasta, että firmassa on myös aina ollut ymmärrystä muunkin hyvän - erityisesti Naantalin Musiikkijuhlien päälle. Hyvät läsnäolijat luovutan puheenvuoron 1980-luvun jalostamon johtajalle, Nesteen toimitusjohtajalle Risto Rinteelle.