Ilmoitukset
Naantalin Työväenyhdistyksen  kokous pidetään  valtuuston maanantaisia kokouksia edeltävänä sunnuntaina klo 18.00   Naantalin Työväentalolla (Kaivokatu 20)   
 Seuraava kokous 9.9.2012
 
Kaupunginvaltuuston seuraava 2012 kokouspäivä on 10.9.2012 

Yhteinen Naantali -tiedote

KirjoituksiaKatso Saaristo-Naantalin kunnallisvaaliehdokkaat

Ilkka Kantola - Klikkaa ja Osallistu!

Naantalin ty�v�enyhdistys 110 vuotta

Etusivu

 

 

Vaikea sietää ajatusta, että aika suosii Sdp:tä

Jyrki Räikän kolumni Hesarissa : Sdp marjastaa perussuomalaisten mailla alkaa johtolauseella: Populismiin takertuminen oikaisi sosiaalidemokraattien syöksykierteen ja lopetti samalla puolueen kiusallisen itsetutkiskelun.

Alusta lähtien oli jo helposti pääteltävissä kirjoituksen idea, sen musta lanka. Ku jo vuosia on jauhettu sosialidemokratiasta menneen ajan ilmiönä ja nähty puolueen loistavan tulevaisuuden olevan menneisyydessä, niin eihän siinä voi  mitään väärää.  Kokoomuksen voittokulku ja kaiken kukkuraksi perussuomalaisten nousun piti osoittaa, ettei tylsällä ja harmaalla hyvinvointiyhteiskunnan luojalla ole asiaa fantastisen kivojen jytkyjen jakamisessa

 

HS:n toimittaja Jyrki Räikän kirjoitus oli oivallinen esimerkki tästä asenneilmastosta. Siinä analysoimatta mitenkään aihetta laajemmin arvioitiin sosialidemokratian aiheuttaneen ihan itse nykyaikaan sopimattomuudellaan menneen huonon menestyksen, kun sen sijaan pienehkö nyt nähty hienoinen nousukäänne sen sijaan on syytä luokitella populismilla temppuilun tulokseksi.
Ai aivan jutun lopussa kirjoittaja paljasti historiattoman näköalansa käsittämättömällä loppu-uholla:

  So­siaa­li­de­mo­kraat­tien on kui­ten­kin syy­tä va­roa, et­tei vä­ri­käs kie­len­käyt­tö lip­sah­da vi­ha­pu­heek­si. Puo­lueen 1900-lu­vun alun his­to­ria ker­too sii­tä va­roit­ta­van esi­mer­kin.

Sen sijaan analyysi maailmasta ja muutoksesta jää huomaamatta siitä huolimatta esimerkiksi Teija Sutinen viime viikolla asiaa samalla paikalla käsitteli osuvasti: Lainaan vain yhden kohdan hänen jutustaan:

 

Rikkaat eivät ole nyt suosiossa missään. He ovat yleisen tyytymättömyyden ukkosenjohdatin. Vastaisku ahneudelle ei ole pelkkää ranskalaista retoriikkaa vaan iso poliittinen trendi, joka saa kussakin maassa omanlaisensa muodon.

 

FT:ssä puolestaan Gideon Rachman päätyi seuraavaan johtopäätökseen:

 

Hyvin varakkaiden on todennäköisesti vaikeampaa välttää painetta korkeampien verojen suuntaan läntisessä maailmassa. Vuonna 1979 Margaret Thatcherille hävinnyt James Callaghan huomautti osuvasti: "On aikoja, ehkä kerran 30 vuodessa, kun politiikassa on käännekohta." Noin 30 vuotta on kulunut Thatcherin-Reaganin aikakauden alusta ja nyt näyttäisi toinen käännekohta olevan meillä käsillä.Meneillään on siis aikakauden muutos: Tylsälle oikeudenmukaisuudelle ja kohtuudelle on taas kysyntää, eli harmaa hyvinvointivaltio, kaikille kohtuudella ei ole fantastista eikä vastuunkanto ole aina kivaa eli mielikuvat eivät riitä silloin kun perustukset järkkyvät.