Ilmoitukset
Naantalin Työväenyhdistyksen  kokous pidetään  valtuuston maanantaisia kokouksia edeltävänä sunnuntaina klo 18.00   Naantalin Työväentalolla (Kaivokatu 20)   
 Seuraava kokous 9.9.2012
 
Kaupunginvaltuuston seuraava 2012 kokouspäivä on 10.9.2012 

Yhteinen Naantali -tiedote

KirjoituksiaKatso Saaristo-Naantalin kunnallisvaaliehdokkaat

Ilkka Kantola - Klikkaa ja Osallistu!

Naantalin ty�v�enyhdistys 110 vuotta

Etusivu

 

 

Unikeon auringonpistos

Lilli Rinne pukukilpailun Jutta Urpilaisena koiriensa Kreikan ja Portugalin kanssa oli Unikeonpäivän oivallus ja vakuudet Eurosalkussa.  Kakkossija Pepin jälkeen oli voitto, sillä Unikeon kirjoittamattoman lain mukaan politiikan ajankohtaishahmo ei koskaan voita. Mutta hehkutus tasavallan presidenttistä - kun on puolueisiin kuulumaton, niin se sopii kunnallisvaaliehdokasjuontajalle; Lasten esittämä  Jenny ja Sauli Niinistö -  ainoa oikea presidenttipari - oli ihana, ihana ja ihana ja sitten vielä ihana.

Politiikkatorilla pelattiin sitten taas reilun pelin hengessä. Puolueiden yhteisesiintyminen Kokoomuksen kunnallisjärjestön puheenjohtajan Ville Vuorion aloitteesta toimi hienosti. Uskovaisten herätyskokouksia tahtovat puolueiden tilaisuudet olla, eikä naapureiden puheita sovi toisten puolueiden edustajien mennä kuuntelemaan. Toisaalta sitoutumattomat leimautumisen pelossa välttävät tilaisuuksiin osallistumista. Vanhalla torilla poliittista viestiä voi kuunnella ohi mennen ja niinpä arvelen tilaisuuden toimineen kuten pitääkin ja Unikeon päivän teeman mukaisesti: Herättävästi.Naantalissakin suurin puolue viime kunnallisvaaleissa oli nukkuvien puolue. Siihen kuului 30.5 prosenttia äänioikeutetuista. Kokoomuksen kannatus ollessa 28,4 prosenttia ja sosialidemokraattien 20,3.  Vaalitulosten yhteydessä kannatusjakautuma lasketaan äänestäneistä ja niinpä Kokoomus nousee 40.8 ja Sdp 29,2 prosenttiin.
Paljon on siis yhteistä tehtävää ja erityisesti on muistettava, että valitettavasti maan hiljaiset ja sosioekonomisen luokituksen mukaan vähäväkisimmät ovat nukkuvien kantavia voimia.

Uusien työpaikkojen viisasten kiveä etsittiin ja paljon oli tuttua. Ajankohtaiskysymys ja yllätysvastaus: Eurossa pysymisen kannalla oli 3,5 edustajaa neljästä. Se on politiikkaa.

Puolensihteeri Reijo Paanasen moninaisuus oli selvä innovaatio. Puoluesihteerimme teki ensi visiitin Naantaliin.  Häntähän on luonnehdittu liikanimellä pastori Paananen. Nimitys johtunee hänen huolellisesta puhetyylistä ja asiallisuudesta. Paikalla olleiden arvio oli, että Sdp:llä on osaava ja ahkera kenttätyöntekijä, joka toi tullessaan jätskilaukut ja joka  oli puoli seitsemältä nostamassa puoleen telttaa.  Sen jälkeen hän oli ennen Valkeakosken Työväen Musiikkitapahtumaan lähtöä kaiken kansan tavattavissa ja vastasi osaavasti: yrittäjien sosiaaliturvan nostamien keskusteluun aiheutti innostunutta hämmästystä eli onpa siinä fiksu SAK-taustainen kaveri.

Erinomainen kunnallisvaalistartti! Ja kiitos taas kerran kaikille toimen pojille ja tytöille, Hanskit, Sirpat, Laurit ja muut hoitivat teltat ja jätskit. Ehdokkaamme olivat kuvassa mukana ja puolisen tuhatta jätskiä jaettiin ja teltalla kysyttiin, että keitä mahtavatkaan olla paljasjalkaisia naantalilaisia Unikekoja. Oikeita vastauksiakin tuli: Keijo Virtanen ja Mikko Rönnholm ainakin ovat sananmukaisesti. Väätäsen Jaska, Huoposen Tuula, Ahtiaisen Lilja ja Eija Ahokaskin kuuluvat joukkoon nykyisen Tommi Lohikosken lisäksi.

Ilkka Kantola syntynyt Rymättylässä purjehtii innokkaasti merellä ja tuntee saariston kirkon sisältä ja päältä oli taas saaristoasioissa selvä mestari. Herrasmiesmäinen ja harkittu esiintyminen on laadukasta ja hienoa kuunneltavaa. Ylpeitä saamme Ilkasta olla.
Unikeko Tommi Lohikoski kyseli koulujen kesälomien siirrosta elokuun loppuun ja sai myönteistä vastakaikua panelisteilta. Kantolan Ilkka muistutti, että opettajat ovat yksi mahdollinen asia vastustava porukka. Kuriositeettina muistettakoon, että unikeko on koulutukseltaan opettaja. (Kyllä entisen kouluinhokina aika hurjana pidän, jos koulussa pitää kärsiä juhannukseen asti Huh huh.

Kuntarakenne keskustelussa oli hieman harmahtavalta vaikutta keskustan Esko Kiviranta yllättävän räväkkä. Hän oli tiukempi opposition edustaja kuin rovasti-varapuhemies Anssi Joutsenlahti, joka taas entisen maratoonarin rauhallisella tempolla valotti Pohjois-salakuntalaista todellisuutta ja epäili paneelin vetäjän Lassi Lähteenmäen olevan puheiden perusteella perussuomalainen.

Väärin käsitysten välttämiseksi: Lassi hoiti homman ammattimaisen hienosti, kiitos tilaisuuden onnistumisesta kuulu paljolti hänelle.

Sdp:n piirin puheenjohtaja Juuso Alatalo osoittautui sekä asian, että politiikan taitajaksi. Eduskuntaryhmän avustajan toimiminen ja Mynämäen kunnallispolitiikka ynnä nykyinen piirin johtamien ovat kasvattaneet hänestä tulevaisuuden tekijän. Hän oli selkeä ja muisti tähdentää, että kunnat päättävät ja että asiat ovat aikataulujen ja palvelut ovat rakenteiden edellä.
Ben Zyskowicz  - lausutaan kuten kirjoitetaan - helsinkiläistähti ja Kokoomuksen paras sananselittäjä selviytyi tukalimmasta asemastaan luontevasti luikerrellen.

Paikalliset edustajat olimme kuntarakeenasiassa hyvin samoilla linjoilla ja Turku kammo paisto kuin Naantalin aurinko. Paikalla yleisen joukossa ollut entinen Turun johtava kokoomusvaikuttaja Petri Lahesmaa ei oikein asennetta ymmärtänyt, kun hänen tietojensa mukaan kukaan Turussa ei sitä halua. Ikäv
Maskukaan liitosalueena ei innostanut, mutta tivatessa tuli sanottua, että Kustavin tien eteläpuoliset osat voisivat tulla kysymykseen, jos itse asukkaat sitä haluavat.
Uusi tulokas Wilhelm Junnila Peru
S uomalaisesta suojeluskuntaa muistuttavasta kasivarsinauhasta huolimatta oli puheissaan niin asiallinen, että pienten piikkien heittäminen tuntui vaikealta. Kasvun hakeminen ylhäältä oli Samuli Santalahden nokkeluutta. Markku Tuuna tuntee Rymättylän asukkaana ja Jarkko Kanerva kesämökkiläisenä saariston asioita hyvin. Naantalissa ei saariston suunnan vaikutusvallan puutteesta voi puhua. Se taisi tulla selväksi.

Aivan Lopuksi: Kyllä auringolla on taivaallinen voima - Kaikkeen

Ps Ilmoitusasiana: Yhteiset arpajaiset kilpailuihin osallistujien kesken tuotti seuraavat voittajat:

1. Kultaranta Resortin majoituspaketti: Olavi Jalonen ja Pekka Lemmilä

2. Illallinen Trapissa: Anne Eranto ja Tarja Behm

3. Merisalin pizza: Iia Jokinen ja Ritva Suokas

4. Rannikkoseudun vuosikerta: Leena Kantomäki, Seppo Mikkola ja Aliisa Nuotio

5. Naantalin Kylpylän lahjakortti: Niina Koskinen

 Kommentit

Sirpa Hagsberg
28.07.2012 klo 21:27
Pitkästä päivästä jäi hyvä mieli ja turvonneet nilkat :D Asiallinen ja ajankohtainen ohjelma, hyvät panelistit ja hieno yhteishenki eri puolueiden teltoilla takasi onnistuneen päivän. Yleisökin oli hienosti mukana. Kiitos vielä Vuorion Villelle, muille asiaan vaikuttaneille ja tietysti omalle väelle. t.Sirpa Hagsberg
 
Aku Aittokallio
29.07.2012 klo 16:12
Politiikkatori oli hieno idea, ja se kannattaa säilyttää ja teemoittaa entistä tiukemmin paikallisesti. Kunnallisvaalivuonna olisi voinut ehkä keskittyä pelkästään kuntarakenneuudistukseen ja saada hallitus-oppositioasetelman tuttujen monologien sijasta aikaan debattia paikallisten ja valtakunnallisten keskustelijoiden kesken. Paikalliset poliitikot vasta pääsivät yleisöä kiinnostaneeseen konkretiaan; tämä hieno päätös päivälle olisi oikeastaan pitänyt olla se sähköinen alku varsinaiselle keskustelulle! Toivottavasti "torilla tavataan" jatkossakin!