Ilmoitukset
Naantalin Työväenyhdistyksen  kokous pidetään  valtuuston maanantaisia kokouksia edeltävänä sunnuntaina klo 18.00   Naantalin Työväentalolla (Kaivokatu 20)   
 Seuraava kokous 9.9.2012
 
Kaupunginvaltuuston seuraava 2012 kokouspäivä on 10.9.2012 

Yhteinen Naantali -tiedote

KirjoituksiaKatso Saaristo-Naantalin kunnallisvaaliehdokkaat

Ilkka Kantola - Klikkaa ja Osallistu!

Naantalin ty�v�enyhdistys 110 vuotta

Etusivu

 

 

Saksan arvoitus?

Lokakuussa 1939 Winston Churchill sanoi: "En voi ennustaa teille Venäjän toimia. Ne ovat  arvoituksellisia, kääritty mysteeri, arvoituksen sisällä, mutta ehkä on avain. Tämä avain on Venäjän kansallinen etu. "Avain Euroopassa on nykyään Saksan käsitystä kansallisesta edustaan. Kun käy selväksi, että heidän ehdot eivät toimi, Saksa johtajien täytyy valita haaksirikko tai kurssin  muutoksen väliltä. En tiedä kumman Saksa valitsee. En tiedä edes, tietävätkö sen johtajatkaan  Mutta tästä valinnasta  riippuu Euroopan kohtalo.


Martin Wolf päätyy yllä lainattuun loppulauselmaan  analysoidessa, että Saksan oma intressi olisi pelastaa Euroalue. Asiaa valaisee oheinen grafiikka, jonka sanoma on selvä: Saksa on kaikessa vahvuudessaan kuitenkin  riippuvainen viennistään Euroalueelle.

Mutta onko Wolfin lainauksessa jokin salattu viesti? Herrasmies ja vastuullinen sellainen ei sitä sano ääneen, mutta viittaa kuitenkin vuoteen 1939 ja Winston Churchilliin.  Rohkenen pienen Suomen pienestä Naantalista muistuttaa, että samoihin aikoina Suomessa Väinö Tanner sanoi, ettei maailma voi tulla niin hulluksi, että ryhtyisi kaikille  tappioita tuovaan sotaan.

Ja kuinka kävikään. Kaikki ihmiset eivät toimi rationaalisesti eivätkä ainakaan silloin, kun valta sokaisee ja  vielä vähemmän silloin, kun vallan käyttö on muuttunut mielivallaksi.

Suomen on korkea aika yrittää estää Saksan kehitys yrittää muuttaa Eurooppa saksalaiseksi sanomalla, että siitä ei ole koskaan seurannut mitään hyvää.