Ilmoitukset
Naantalin Työväenyhdistyksen  kokous pidetään  valtuuston maanantaisia kokouksia edeltävänä sunnuntaina klo 18.00   Naantalin Työväentalolla (Kaivokatu 20)   
 Seuraava kokous 9.9.2012
 
Kaupunginvaltuuston seuraava 2012 kokouspäivä on 10.9.2012 

Yhteinen Naantali -tiedote

KirjoituksiaKatso Saaristo-Naantalin kunnallisvaaliehdokkaat

Ilkka Kantola - Klikkaa ja Osallistu!

Naantalin ty�v�enyhdistys 110 vuotta

Etusivu

 

 

Kontrafaktuaalisuuden suurmestari Paavo Väyrynen

Kontrafaktuaali tai vastafaktuaali  tarkoittaa ehdollista väitettä, jonka alkuosa ilmaisee jotain tosiasioiden vastaista. Esimerkiksi "Jos olisin tiennyt..."
Kontrafaktuaalisessa ajattelussa ihminen ajattelee vaihtoehtoisia tapahtumankulkuja ja spekuloi niillä. Tyypillisiä lauserakenteita kontrafaktuaaleissa voi olla esimerkiksi "entä jos olisi niin...", "vaikka ei ole niin...", "voisi olla...", "entä jos olisikin niin, vaikka ei ole...". Voimme myös ajatella, kun joskus tapahtuu jotain, että entä jos olisi tapahtunutkin jotain muuta, eli asiat olisivatkin menneet toisin. Wikipedia

Tämän kontrafaktuaalisen eli Jos olisi tehty kuten sanoin - taidon suuri mestari Paavo Väyrynen oli lauantaiaamussa.

Taskuvarkaaksi nimitetty Mauno Koivisto huusi ottakaa varas kiinni peittääkseen omaa sinipunakassakaappisopimusta,  väitti Paavo Väyrynen ja lisäsi, että siten muodostettiin eduskunnan enemmistön tahdon vastainen Holkerin hallitus.

Kun seuraan Paavo Väyrystä julkisuudessa ja kun häntä privatistikin vähän tunnekin, niin olen melko vakuuttunut, että hän uskoo itse tarinaansa, joka ei ole tosi, vaan se on konstruoitu Paavo Väyrysen aivoissa, joissa hänen omat luulonsa ovat enemmän kun tiedon väärtti.  

Tämä sama ylivertainen voima olisi kääntänyt koko Euroopan yhdentymiskehityksen, jos hän olisi ollut Esko Ahon sijasta pääministeri Suomessa yksinkertaisesti siksi, että Suomi ei olisi liittynyt EU:n jäseneksi ja eikä sen jälkeen Ruotsikaan eikä suurta EU:n itälaajennusta olisi koskaan tullut.
Paavo Väyrynen ihailee Urho Kekkosta ja luulenpa hänen vahvasti uskovan, että hänellä - no tietenkin on kykyjä kuin Kekkoselle -, mutta että nykymaailmassa ilman Neuvostoliitto hänellä olisi myös samat voimat ja keinot. Siinnä aikakaudet menevät sekaisin ja oma aurinko sokaisee.

Sateenkaari ja sinipuna ei ole saanut mitään hyvää aikaan Väyrysen muistin mukaan. Tämä ei yllätä, sillä tällaista politiikka on. Ja euro on tietenkin kaikkein ongelmien äiti, mutta ei siitä voi päästä eroon, kun seuraukset olisivat vielä hankalammat.

Ajatelkaapa tätä taustaa vasten, että Hesarin pääkirjoituksessa arvioidaan perussuomalaisten vaalivoitosta olevan vaikutuksen vain heijastuma Sdp:n kannanottoihin. Kepuhan on suorastaan liukunut Soinin syliin tai ohi hänestä, mutta sitä arvovaltaisen lehden toimittaja ei huomaa. Johtuneeko päätoimittajan omasta arvomaailmasta.

Paavo Väyrynen tekee ovelan mielikuvayhdistämisen Niinistön menestykseen ja sanoo, että seuraavat eduskuntavaalit ovat presidentinvaalien kolmas kierros. Jos keskusta haluaa olla silloin suurin, siihen on vain yksi keino: Paavo Väyrysen valinta puheenjohtajaksi. Näin se menee eikä sinä ole mitään pahaa, sillä sitten on  politiikasta helpompaa, kun puolueiden välillä on selviä eroja.