Ilmoitukset
Naantalin Työväenyhdistyksen  kokous pidetään  valtuuston maanantaisia kokouksia edeltävänä sunnuntaina klo 18.00   Naantalin Työväentalolla (Kaivokatu 20)   
 Seuraava kokous 9.9.2012
 
Kaupunginvaltuuston seuraava 2012 kokouspäivä on 10.9.2012 

Yhteinen Naantali -tiedote

KirjoituksiaKatso Saaristo-Naantalin kunnallisvaaliehdokkaat

Ilkka Kantola - Klikkaa ja Osallistu!

Naantalin ty�v�enyhdistys 110 vuotta

Etusivu

 

 

Naantalin megafoni

Median megafooni on median merkityksestä käytetty ilmaisu. Siis median ääni kuulu kauemmaksi ja on tehokas vaikuttamisen väline. Naantalin asiat ovat vuosia saaneet nauttia ikiomasta megavaikuttajasta Raimo Vahterasta, jolla  oli Turun Sanomien toimituksessa vahva asema. Kustantaja luotti häneen. Hän toimi ennen eläkeellä siirtymistään vastaavana päätoimittajana. Tuolloin sanoin, että hän Naantalin vaikutusvaltaisin henkilö.

Eläkkeelle siirtymisen jälkeen hän on  edelleen tärkeä ääni maakunnssa ja  johtavin mielipiteen muodostaja Naantalissa; Hänen näkemyksensä esimerkiksi kaavoituksesta painaa tosiasiallisesti  enemmän kuin kokoomuksen valtuustoryhmän enemmistön kannanotot. Painoarvoa lisää puolivuosisatainen kokoomuslaisuus sekä  se, että kirjavoitustaidon lisäksi hän on kotiseutuyhdistys Vallis Gratiaen henkiin herättäjä ja kunniapuheenjohtaja.

Raimo "Rami" Vahtera on uurastanut koko ikänsä eikä hetkittäiset vastukset ole häntä lannistaneet. Työnsä ohella suoritettu vaativa maisterin tutkinto on komea  saavutus, josta  käytökseltään vaatimaton Rami ei ole ääntä pitänyt. Hänen ei ole tarvinnut pullistella, sillä arvonsa ja voimansa hän tietää ja senkin hän tietää, että fiksuimmat kanssakulkijat sen ymmärtävät. ja muilla ei niin väliä olekaan.

Rami on yrittänyt pitää poliittisuuttaan taustalla, mutta tänään TS:n Ari Niemen haastattelussa hän ei malta olla tukematta kuntarakenneuudistuksen innokkainta puoluetta kokoomusta arveluttavalla eikä ihan totuudenmukaisella väitteellä siitä, että työssäkäyntialueeseen perustuva kuntarakenne olisi sosialidemokraattinen idea. Voi olla, että joku demari on siitä puhunutkin, mutta kyllä siinä synnissä ovat kaikki mukana. Lainaan tähän pari kohtaa lainsäädännöstä, jotka ovat tulleet eduskunnassa kokoomuksen hyväksymiksi: Pari lainausta voimassa olevasta kokoomuksen hyväksymästä lainsäädännöstä on vahva todistus:

Paraslainsäädännnön 5 §:
 Kunnan tulee muodostua työssäkäyntialueesta tai muusta sellaisesta toiminnallisesta kokonaisuudesta, jolla on taloudelliset ja henkilöstövoimavaroihin perustuvat edellytykset vastata palveluiden järjestämisestä ja rahoituksesta
 Kuntajakolain 2 §:
Kuntajaon kehittämisen tavoitteet
Kuntajaon kehittämisen tavoitteena on elinvoimainen, alueellisesti eheä ja yhdyskuntarakenteeltaan toimiva kuntarakenne. Tavoitteena on myös, että kunta muodostuu työssäkäyntialueesta tai muusta toiminnallisesta kokonaisuudesta, jolla on taloudelliset ja henkilöstövoimavaroihin perustuvat edellytykset vastata kunnan asukkaiden palvelujen järjestämisestä ja rahoituksesta.

Tähän yllättävään kömpelyyteen voi olla järkevä selitys: Rami näkee, että kokoomuksessa on Sauli Niinistö-huuman seurauksena vauhtisokeus ja syntyy harhakuva, että kaikki on muovailtavissa kannatuskullaksi. Rami kokeneena ja paljon nähneenä pelkää, että kokoomuksen hyvät eväät hukataan ja rientää avuksi. Ja niinpä tarkoitus pyhittää keinot.

Vaikka tästä politiikan teosta vähän mieleni pahoitinkin, niin sitäkin tärkeämpää oli, että turkulaissyntyinen arvostettu päätoimittaja viestitti selkeästi Turkuun liittymistä vastaa. Vaikka Ramin mielipiteen taustalla voisi epäillä olevan  Naantali-kuntaisuutta, on  hänen tilanteen tuntemuksensa ylivoimainen; Rami on seurannut vuosikymmeniä  Turun politiikan pintaa syvemmältä. , joten hänen arvionsa perustuu mutu-tuntumaa  parempaan tietoon. Se kannattaisi noteerata Turussakin, sillä aihetta uudelleen arviointiin siellä olisi juuri nyt.

Onnittelemme Raimo Vahteraa ja toivotamme hänelle aktiivisia eläkepäiviä uudessa elämäntilanteessa.