Ilmoitukset
Naantalin Työväenyhdistyksen  kokous pidetään  valtuuston maanantaisia kokouksia edeltävänä sunnuntaina klo 18.00   Naantalin Työväentalolla (Kaivokatu 20)   
 Seuraava kokous 9.9.2012
 
Kaupunginvaltuuston seuraava 2012 kokouspäivä on 10.9.2012 

Yhteinen Naantali -tiedote

KirjoituksiaKatso Saaristo-Naantalin kunnallisvaaliehdokkaat

Ilkka Kantola - Klikkaa ja Osallistu!

Naantalin ty�v�enyhdistys 110 vuotta

Etusivu

 

 

Talousarvio laadittu hyvässä hengessä

Naantalin kaupunginvaltuusto 13.11.2006

Talousarvio on tänä vuonna laadittu hyvässä hengessä ja koottu yhteisvoimin, joten se tyydyttääkin pääosiltaan sosialidemokraattien ryhmää.

Tyytyväisimpiä me olemme Soinisten päiväkodin rakentamiseen, sillä nyt se toteutetaan alkuperäisen ehdotustemme mukaisesti eli sen tulee olla valmis jo syksyllä 2007.

Naantalin päivähoitotilanne on ollut jo parin vuoden ajan erittäin vaikea eikä aina kaikille tarvitsijoille ole pystytty järjestämään hoitopaikkaa hakuajan puitteissa. Tammikuussa hoitopaikan tarve on 30 lapselle, joille hoitopaikkoja on pyritty etsimään perhepäivähoitajia lisäämällä, mutta näitäkään paikkoja ei ole kaikkia saatu täytettyä, joten uuden päiväkodin rakentaminen on varmin ja meidän mielestä paras keino hankkia kaikille tarvitsijoille turvallinen hoitopaikka.

Päiväkodin sijainnista on ollut myös paljon puhetta, mutta Soininen on mielestämme juuri se oikea vaihtoehto, sillä juuri sinne lapsiperheet rakentavat ja muuttavat. Uskomme, että Soinisiin rakennettu päiväkoti ei ole vain hetken huumaa vaan tulee olemaan täydessä käytössä pidempäänkin.

Lasten lisäksi toinen meille tärkeä asia on vanhustenhuolto. Olemme tyytyväisiä, että vanhainkodin laajennus ja peruskorjaus ovat saaneet kaikkien hyväksynnän. Tarve on jo nyt olemassa, sillä nykyiset tilat eivät ole nykyaikaa ja paikkojen lisääminen on välttämätöntä, jotta vanhukset saavat heille sopivaa hoitoa ja huolenpitoa oikeassa paikassa. Täten myös vältetään terveydenhoidon puolella ylimääräisiä kustannuksia.

Myös Tuula Honkasen aloite ennaltaehkäisevistä kotikäynneistä on toteutumassa ensi vuonna, josta olemme kovin tyytyväisiä.

Karvetin koulun laajennuksen olisimme mielellämme nähneet jo ensi vuonna, mutta valtionapujen takia joudumme odottelemaan sitä vielä seuraavaan vuoteen.

Siis kaikilla tärkeillä hyvinvointipalvelujen sektoreilla edetään.

Mutta vapaaehtoistoimintaa ei ole unohdettu uudessa talousarvioesityksessä. Naantaliinkin saadaan täysimittainen jalkapallokenttä ja vielä tekonurmella päällystettynä. Edellyttämäkin, että käyttöaikaa riittää myös pienimmillekin käyttäjille.

Urheilu ja liikunta ovat Naantalissa saaneet toiveitaan läpi. Oikeutetusti kulttuuriväki on vaatinut huomiota osakseen. Kristoffersali sai nyt kauan kaivanneen perusparannusrahan, jolla sen käyttöä voidaan monipuolistaa ja parantaa. Sali vaatii muutoksia ja uudistuksia, sillä akustiikassa on parantamisen tarpeita ja hienosti toimiva teatterimme vaatii varustuksensa.

Myös Humpin kiinteistön yhteiskäyttöä museon kanssa ollaan tutkimassa jo ensi vuonna.

Henkilöstöpuolen lisäyksissä olemme erityisen tyytyväisiä etenkin nuoriin kohdistuviin lisäyksiin kuten koulupsykologin ja koulukäyntiavustajien tarpeen huomioonottamisessa. Kaupungin mittavat investoinnit on toteutettava taloudellisesti ja tehokkaasti. Siksi tarvitaan myös uutta asiansa osaavaa insinöörikuntaa. Muistammehan vielä esimerkiksi Kaivohuoneen tapauksesta, miten käy, kun kiireellä ja vähäisin resurssein toimitaan: Helposti tulee huonoa jälkeä tai ainakin kallista.

Me sosialidemokraatit olemmekin siis tukemassa budjetin hyväksymistä kaupunginhallituksen esittämässä muodossa.

SDP:n Valtuustoryhmä: Jaana Malmikare; valtuustoryhmän puheenjohtaja