Ilmoitukset
Naantalin Työväenyhdistyksen  kokous pidetään  valtuuston maanantaisia kokouksia edeltävänä sunnuntaina klo 18.00   Naantalin Työväentalolla (Kaivokatu 20)   
 Seuraava kokous 9.9.2012
 
Kaupunginvaltuuston seuraava 2012 kokouspäivä on 10.9.2012 

Yhteinen Naantali -tiedote

KirjoituksiaKatso Saaristo-Naantalin kunnallisvaaliehdokkaat

Ilkka Kantola - Klikkaa ja Osallistu!

Naantalin ty�v�enyhdistys 110 vuotta

Etusivu

 

 

Sirpa Hagsberg: Kohtuus ja tasapuolisuus

Naantali on ajautunut liukuvalle pinnalle ehkä saatuaan muutaman lottopotin yhteisöpuolelta. Kun kaikki tuntuu olevan hyvin, ollaankin suurimmassa vaarassa. Talouden tasapaino ei ole enää löydettävissä ilman veron korotuksia. Kaupunginjohtaja Timo Kvistin esitystä nostaa veroprosenttia voidaan pitää perusteltuna tässä talouden tilanteessa.

Esitys ei ollut kuitenkaan mielestämme tasapainoinen ja siksi SDP:lle tämä kokoomuksen kanssa tehty kompromissi, jossa tuloveroa nostetaan 0,5 prosenttiyksiköllä, oli suhteellisen siedettävä. Tasaveroa ei nostettu liikaa ja tasaukseen otettiin mukaan myös kiinteistöjen omistajat, vaikka tunnustammekin, että uudet eli siis useimmiten nuorten lapsiperheiden rakentamat uudet kiinteistöt maksavat suhteellisesti enemmän. Kiinteistöveron rakenne ei siis mielestämme ole näiltä osin hyvä. Toisaalta kesäasukkaat osallistuvat kiinteistöveron kautta kunnan kustannuksiin ja Naantalin kannalta kiinteistöveron hyvänä puolena on, että sitä ei oteta veron tasauksessa huomioon.  Keskustan linjassa arvostamme kunnallisveron suurempaa korotusta. Kielteinen kanta kiinteistöveron nostamiseen panee miettimään, kumpi painaa Keskustan vaakakupissa enemmän: omistaminen vai työn tekeminen.

Veron korotuksilla saadaan kokoon pari miljoonaa ja käänteen aikaansaaminen eli alijäämistä irtipääseminen vaatisi vähintään viisi miljoonaa euroa. Keinoja kustannusten kuriin saamiseksi on siis löydyttävä. Kaupunginhallitus on lähtenyt etsimään keinoja ja tässä olemme mukana hyvää yhteistyötä toivoen. Mielestämme tämän hetkinen tilanne kuntarakenneasetelmissa vaatii selvää näyttöä suorituskyvystä, joka ei perustu pelkästään korkeisiin tuloihin. Meidän täytyy olla hyviä ja niin hyviä, että se näkyy myös numeroissa ja tuntuu palveluissa. Helppoa se ei tule olemaan, mutta välttämätöntä, jos haluamme säilyttää itsemääräämisoikeutemme.

Tällaisilla ajatuksilla olemme valmiit hyväksymään esitykset ja haluamme tehdä oman osuutemme tasaveroisen yhteistoiminnan hengessä. Nyt on tärkeää, että myös virkamieskunta saadaan aktiivisesti toimimaan samaan suuntaan.