Ilmoitukset
Naantalin Työväenyhdistyksen  kokous pidetään  valtuuston maanantaisia kokouksia edeltävänä sunnuntaina klo 18.00   Naantalin Työväentalolla (Kaivokatu 20)   
 Seuraava kokous 9.9.2012
 
Kaupunginvaltuuston seuraava 2012 kokouspäivä on 10.9.2012 

Yhteinen Naantali -tiedote

KirjoituksiaKatso Saaristo-Naantalin kunnallisvaaliehdokkaat

Ilkka Kantola - Klikkaa ja Osallistu!

Naantalin ty�v�enyhdistys 110 vuotta

Etusivu

 

 

Kanarialintu

Tällä palstalla kerrottiin Lilja Ahtiaisesta tehdystä kirjasta.
Olen sen nyt lukenut ja kyllä se kannatti. Kirja kertoo aina kohteesta ja kirjoittajasta. Kirjat helposti julkisuudessa leimautuvat jonkun uutisen tai paljastuksen tai muun sellaisen lainauksen seurauksena. Niin on käynyt nytkin. Ristiriidat erimielisyydet ja syytökset kaupunkia kohtaan ovat olleet vahvasti esillä. Tähän painotukseen voi olla syynä tositapahtumat, Liljan kokemukset ja kirjan Naantalin Matkailun entisen toimitusjohtajan Maritta Lindqvistin oma näkemys.
Siitä kysymyksestä lyhyesti toteaisin, että kaikki ei ole sitä miltä näyttää eikä aina ole niin miltä tuntuu. Riittävän moniselitteisesti tulkittu.

Liljan tarina, joka jatkuu edelleen vankasti, on vahva kertomus erityisen ja erikoisenkin tytön ja naisen elämäntavasta ja toimintamallista. Siinä avoimuutta ja tarkoituksenmukaisuutta sekoittunut siten, että se muistuttaa tosielämää. Kyllä kirjan kautta pääsee tirkistelemään Liljan, Aatoksen ja Riston ja monen muunkin elämään.
Kirjan avulla saa myös kuvaa yrittämisen keskeisimmistä asioista: Tahdosta ja itsepäisyydestä ja itseluottamuksesta. Politiikassa on puhuttu väheksyvästi toisen blondin Jutta Urpilaisen yhteydessä unelmahötöstä; Liljankin  moni näky on sellaiselta voinut tuntua muista , mutta ei Lijasta, joka on muiden arviot osoittanut toteuttamisellaan vääriksi.

Lilja on sillä tavalla yrittäjäprofiililtaan tyypillinen, että hän ei teoreettinen vaan tekijä. Ja hänen vahvuuteensa on ollut ahkeruudessa, joka on yhdistetty naisellisuuteen. Hella Wuolijokea nimitettiin liikenaisena valkoiseksi varikseksi, joka erottautui ja erosi liikemiesten mustatakkisesta parvesta. Lilja on samaa sorttia, mutta mieluummin monen kirjava kanarialintu.

Mikko Rönnholm

 Ps. Kirja on myynnissä Wanha Naantali kauppassa