Ilmoitukset
Naantalin Työväenyhdistyksen  kokous pidetään  valtuuston maanantaisia kokouksia edeltävänä sunnuntaina klo 18.00   Naantalin Työväentalolla (Kaivokatu 20)   
 Seuraava kokous 9.9.2012
 
Kaupunginvaltuuston seuraava 2012 kokouspäivä on 10.9.2012 

Yhteinen Naantali -tiedote

KirjoituksiaKatso Saaristo-Naantalin kunnallisvaaliehdokkaat

Ilkka Kantola - Klikkaa ja Osallistu!

Naantalin ty�v�enyhdistys 110 vuotta

Etusivu

 

 

Matti Rantanen Iken oppiin

Onnittelemme Matti Rantasta sen johdosta, että hän on saanut mahdollisuuden ja kunnian avustaa eduskunnan virkaiältään vanhinta ja kokeneinta edustajaa Ilkka - Ike - Kanervaa.

Johannes Virolaisesta sanottiin positiivisesti, että hän on poliittinen eläin tarkoittaen, että hän kaikilla vaistoilla toimii politiikassa. Ike kuuluu samaan sarjaan sillä erolla, että sen ajan, jonka Vironperän isäntä käytti kirjoittamiseen,  se aika Ikeltä kuluu kentän kiertämiseen ja urheiluasioihin. Vastoin luotua luuloa Iken suurin intohimo on urheilu jopa siinnä määrin, että hänen hersyvä huumorinsakin urheilun alueella kutistuu tavallisten taalalajien tasalle.

Ike on linjanvetäjä. Mutta jos joku luulee linjaa viivasuoraksi tai piikkilangaksi hän erehtyy suuresti. Linja on – urheilutermit tähän yhteyteen kun sopivat liiankin hyvin – enemmän suunnistuksen reitinvalintaa; Maasto, kunto ja muut olosuhteet määräävät reitin, eikä pummeja jäädä murehtimaan, vaan matka jatkuu ja vauhti kiihtyy, mitä kovempi ylämäki on edessä.
Mukava lupsakka Ike on tarvittaessa vaativa kaveri ja veikkaan, että avustaja oppii tekemään töitä. Palaute voi olla tiukkaa ja ennustan, että tässä suhteessa Matin ajat tulevat olemaan kovemmat kuin Jokisuun Pekan lempeässä ympäristössä.

Yhteistyökyvyssä Iken esimerkkiä kannatta seurata toimintatapana.  Lokalahden maalarimaisemassa kasvaneena hänellä on lämmin suhde keskustaan, jota vahvistaa hänen hakeutuminen nuorena K-linjan vaikutuspiiriin aina suurinta K:ta myöden.  Demareiden kanssa Ike on tullut toimeen hienosti enemmän käytännön syistä ja politiikan tuloksellisuuden sanelemana.  Ike taitoihin kuuluu kyky ymmärtää myös pienempien ja eritysryhmien näkökulmia. Judotekniikan sovelluksia käyttäen luulen perussuomalaisten ja Iken yhteistyön sujuvan.  Maakunnan ja Turun saranakohdassa Ike on kuin moderni ovi, joka aukeaa ja menee kiinni yhtä hyvin vaaka kuin pystysuunnassakin.

Poliittista kunnianhimoa ja innostusta Ikellä on ehkä enemmän kuin kenellekään muulla tuntemallani poliitikolla. Se ei onneksi ole pelkkää oman aseman ja henkilökohtaisen menestyksen hakemista kaikin käytettävissä olevin keinoin, vaan se on myös tavoitteellista pyrkimystä saavuttaa tuloksia. Politiikassa ei tehdä maaleja vain tuulettamista varten, vaan niillä on syvällisempi tavoite; Muuttaa tai parantaa yhteiskuntaa haluamaansa suuntaan. Näiden tärkeiden ominaisuuksien oikea suhde on politiikassa pärjäämiselle edellytys. Täysin välttämätöntä on yksilön oppia arvostamaan tuloksia – niitäkin, jotka eivät ole näkyvissä ja joille ei huudeta hurraata.

Ilkka Kanervan avustajan toimiminen antaa Matti Rantaselle erittäin hyvät edellytykset testata avustajana omia avujaan. Arvelen, että poliittisen elämäntavan eri ulottuvuudet tulevat tutuiksi ja fiksuna sosiaalisesti lahjakkaan kaverina Matti pystyy arvioimaan myös politiikan varjopuolet. Joten hänellä on mahdollisuudet tehdä harkittuja uravalinta-arvioita.

Naantalin poliittiseen toimintakulttuuriin toivon Matin tuovan päämiehensä avoimuuden ja joustavuuden. Olen myös varma, että Naantalin intressi tulee näissä oloissa vielä nykyistä paremmin huomioon otettua tulevissa vaikeissa ratkaisuissa.

Naantalin kaupunginhallituksessa ja kokoomuksessa on ollut aistittavissa aika ajoin eriseuraista jännittyneisyyttä. Tässä suhteessa tilanne ei varmaankaan helpotu. On aikamoinen tilanne, että kahden kansanedustajan avustajat istuvat saman ryhmän edustajina ja sitten vielä pöydän ympäriltä löytyy niitä, jotka panevat toivonsa Petteri Orpoon. Vihollinen, verivihollinen , saman vaalipiirin saman puoleen edustajatoveri, on vanha ja usein paikkaansa pitävä hokema.

 Jos Naantalin kokoomus on aikaisemmin yrittänyt luoda kuvaa itsestään sellaisena paikallisena melkeinpä epäpolittisena yleishyvän edustajana. Tämä verho on nyt näyttävästi avattu ja politiikka on Naantalin kunnallishallinnon estradin hallitsija. Selkiintynyt kuva tuo toivottavasti itseluottamusta ja kykyä ymmärtää, että muillakin on poliittisia perusteltuja näkemyksiä ja että hyvään poliittiseen kulttuuriin kuuluu luovuus.