Ilmoitukset
Naantalin Työväenyhdistyksen  kokous pidetään  valtuuston maanantaisia kokouksia edeltävänä sunnuntaina klo 18.00   Naantalin Työväentalolla (Kaivokatu 20)   
 Seuraava kokous 9.9.2012
 
Kaupunginvaltuuston seuraava 2012 kokouspäivä on 10.9.2012 

Yhteinen Naantali -tiedote

KirjoituksiaKatso Saaristo-Naantalin kunnallisvaaliehdokkaat

Ilkka Kantola - Klikkaa ja Osallistu!

Naantalin ty�v�enyhdistys 110 vuotta

Etusivu

 

 

Paavo Lipponen ykkösaamussa - mieleen jäänyttä

 ”So What” on Savoa ja se on syntynyt  Pielisellä soudeellessa: Kaveri kysyi, että ”souvetaanko vaiko  huovataanko ja Paavo vastasi Soewetaan  in English  So What.

Wikileaksistä kysyttäessä Paavo Lipponen sanoi 
- olevansa kiitollinen presidentin lausunnosta. Ja lupasi keskustella vaikka  Kiinan keisarin kassaa kysymättä lupaa. Suomessa ei ole monta, jotka pystyvät ja joiden kanssa halutaan keskustella. Olen yksi niistä harvoista, pamautti Paavo häpeämättömästi. Suomessa on Hesari päätoimittajaa myöden hurahtanut tähän kysymykseen.  Esimerkiksi tänään lehdessä on hänestä kadulla  napattu kuva on suurempi kuin Nokian johtajan  Elopista lehteen pantu..

- Medioissa ei osata edes englantia. 40 vuotta olen käynyt keskusteluja. Ulkomaiden edustajien kanssa ja siellä keskustellaan muustakin kuin ruokalistoista ja säästä. Suomen linja on ollut, että tuetaan Baltian maita, mutta samalla pitää ymmärtää, että Venäjä kokee asemansa ahdistetuksi. Lähdekritiikkiä ei harrasteta, mihin toimittajia tarvitaan. Lipponen ei löydä kalentereista tapaamisia mainitulta 2004 joulukuun ajalta, ei presidentin, eikä suurlähettilään kanssa. Väitettynä päivänä hän oli Brysselissä.

Irakgate selvitettiin haastattelussa ja yksikantaan Paavo totesi,
- että Anneli Jäätteenmäki ajoi ihan itse itsensä pääministerin paikalta toimintatavallaan. Lipposella ei ollut siinnä mitään roolia. Hän vielä muistutti, että hän ei ole Suomea mihinkään koalitioon ollut viemässä eikä ollut eri mieltä presidentin kanssa.Vain Kimmo Sasi oli toista mieltä asiasta päätettäessä.

- Nokiasta tulee  Suomelle suuri  lasku: Lippulaiva merihädässä. Talouslinja on löydettävä nopeasti. . Tutkimus ja kehitystyö on saatava jäämään. Osaamisella ja innovaatioilla on  tuotettava  liiketoimintaa. Miten tuotekehitys säilyy Suomessa .Poliittista yhteistyötä, jolla  talous saadaan kasvuun ja alijäämä hallintaa. Inflaatio nostaa elinkustannuksia ja nyt työmarkkinoilla odotetaan uutta yhteistyöt työnantajien romuttaman tilalle.

- EU huippukokous jo maaliskuussa. Tehdään suuria päätöksiä suurimpia sitten Maastrichtin sopimuksen  ja millä valtuuksilla pääministeri Mari Kiviniemi  tukee Saksan esityksiä . Muutetaan EU:n toimintamallia eikä se mene  hyvään  suunta.  Valtioiden väliseksi meni valmistelu ja komissio työnnetään syrjään objektiivisena instanssina. Päätöksenteko jää suurten käsiin. Pienille ei jää mahdollisuuksia tulla kuulluksi.

-Linjan vetäminen tapahtuu maaliskuussa juuri suomalaisessa saumakohdassa.  Pyrkimykset voivat olla hyviä ja Suomen hyväksyttävissä olevia eli Suomi tulisi tekemään saman suuntaista politiikkaa omaehtoisesti.. Finanssikriisin jälkeistä kriisiä ei ole saatu hallintaan. Suomen täytyy olla myötävaikuttamassa. sen onnistumisessa. Mutta ei tämä ole läpihuutojuttu. Eikä ilman lupaa voida sitoa  tulevan eduskunnan käsiä. Hallitus tulee hankkia hankkeelle koko eduskunnan lupa ei vaan suurelta valiokunnalta . Todetaan tämä; Syvempään integraatioon on syytä mennä , mutta ei aivan uudella hallintomallilla .

Sdp:n tukala tilanne on Lipposen vika, puhuttiin eduskunnassa ja siihen kritiikkiin ei Lipponen suoraan vastannut, vaan totesi,

- että voidaanhan sitä mennä Ahonkin aikoihin. Sen sijaan Lipponen muistutti, että viimeisten vuosien politiikka nyt arvioidaan ja Suomi on ollut tuuliajolla sen jälkeen, kun Vanhanen löi hanskat tiskiin. Hallituksella ei ole näköaloja , millä nousemme taantumasta. Jutta Urpilaisen ehdotuksen mukaisesti on tänä keväänä työmarkkinoilla päästävä  yhteistyöhön inflaation kuriin saamiseksi. Miten valtion budjetissa voidaan tukea kasvua? Raha pois alhaisen tuottavuuden kohteista   tuottavampiin paikkoihin. Investoinnit suunnatta myös elinkeinotoimintaa tukeviin verkosto yms.   infrakohteisiin .