Ilmoitukset
Naantalin Työväenyhdistyksen  kokous pidetään  valtuuston maanantaisia kokouksia edeltävänä sunnuntaina klo 18.00   Naantalin Työväentalolla (Kaivokatu 20)   
 Seuraava kokous 9.9.2012
 
Kaupunginvaltuuston seuraava 2012 kokouspäivä on 10.9.2012 

Yhteinen Naantali -tiedote

KirjoituksiaKatso Saaristo-Naantalin kunnallisvaaliehdokkaat

Ilkka Kantola - Klikkaa ja Osallistu!

Naantalin ty�v�enyhdistys 110 vuotta

Etusivu

 

 

Sirpa Hagsberg: Talousarviossa hyvää henkeä, mutta...

Nyt päätettävänä oleva talousarviokirja on syntynyt ilman suurempia erimielisyyksiä. Muutamiin asioihin valtuustoryhmämme haluaa kiinnittää huomionne.

Meidän kaikkien on tunnustettava, että tässä optimismi voitti realismin. Budjetit ovat alijäämäisiä, ja usko parempaan huomiseen vakaa, mutta pelkäämme sen todenmukaisuutta. Toki toivomme sitä vilpittömästi, mutta omatunto kolkuttelee näin joulun alla. Onkohan joulupukki kuulolla?...

On selvää, että tuloja halutaan ja että tarpeettomien kiinteistöjen myyntiä suunnitellaan. Listalla on tulojen hankkimiseksi mm. Naantalin Vuokratalot, jolta halutaan korkoa sijoitetulle pääomalle 60.000 euroa. Ei ole eroa siinä, puhutaanko koronmaksusta tai oikeammalla nimellä osingosta. Laitonta tämä ei ole ja toivommekin, ettei tällä tuloksenteolla rasiteta vuokralaisia. Vuokratalojen pääoman tuleva korotusvaraus 100.000 euroa ja talousarvioon kirjattu ponsi, että Naantalin kaupunki tulee säilyttämään vuokra-asuntojen tarjonnan kysyntään nähden riittävällä tasolla, on asunto- ja seutupolitiikan kannalta tärkeä päätös.

Karvetin liikuntakeskuksen valmiiksi tekeminen aikaistuu ja toteutetaan kahden eri viraston rahoilla. Alue on kovassa käytössä ja asutuksen keskellä, joten on tärkeää saada alue viihtyisämmäksi, liikennejärjestelyt sujuvimmaksi ja turvallisemmiksi.

Itä-Tammiston kaava hyväksyttiin viime valtuustossa. Tammistontien jatke suoraan mm. Maskuntielle on pitkään ollut suunnitteilla, mutta nyt kaavoituksen myötä se tulee tehdä. Rahaa tähän esitettiin 419.000 e. Kaupunginhallituksen käsittelyssä määräraha pieneni, mutta samalla se edellyttää realistista kustannusarvion ja omistussuhteiden selvittämistä. Hanke voi peräti toteutua!

Suovuoren ratsastuskeskuksen ja sen ympäristön kehittämiselle ja siihen liittyvälle tunnepitoiselle keskustelulle saadaan happy end: kaupungin omistamat rakennukset myydään ja alueen virkistyskäyttömahdollisuudet selvitellään. Tässä asiassa olisi toivonut hieman enemmän asiaa ja vähemmän politikointia tai sormella osoittelua.

Vanhainkoti on nyt puitteiltaan 2000-luvulla. On oikein ja kohtuullista, että se saatetaan heti käyttötarkoitukseensa, eikä osittain väistötiloiksi terveyskeskuksen remontin ajaksi. Tässä on tarvittu poliittista ohjausta. Nyt myönnettävän henkilöstöpaketin myötä vanhainkoti on kunnossa.  

Ikäihmisten liukuesteiden saatavuus jatkossakin varmistettiin, määrärahaa varattiin myös esteettömyyden perusparannustoimiin.

Kiitokset koko henkilöstölle, virkamiehille ja luottamushenkilöille tehdystä työstä. Ilmapiiri ja yhteistyö on ollut rakentavaa.

Toivotan omasta ja valtuustoryhmämme puolesta hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta. Muistakaa levätä, hoitaa itseänne ja nauttia yhdessäolosta läheistenne kanssa.