Ilmoitukset
Naantalin Työväenyhdistyksen  kokous pidetään  valtuuston maanantaisia kokouksia edeltävänä sunnuntaina klo 18.00   Naantalin Työväentalolla (Kaivokatu 20)   
 Seuraava kokous 9.9.2012
 
Kaupunginvaltuuston seuraava 2012 kokouspäivä on 10.9.2012 

Yhteinen Naantali -tiedote

KirjoituksiaKatso Saaristo-Naantalin kunnallisvaaliehdokkaat

Ilkka Kantola - Klikkaa ja Osallistu!

Naantalin ty�v�enyhdistys 110 vuotta

Etusivu

 

 

Erkki Luotonen 90 v

Erkki Luotonen syntyi Naantalin Luonnonmaalla eikä hän monipuolisesta työurastaan huolimatta ole pitkälle halunnut lähteä. Hän asuu edelleen Ukko-Pekan siltaa lähellä olevassa omin käsin rakennetussa omakotitalossaan, jonka tunnistaa hienosti hoidetusta puutarhasta. Kaikki kunniamaininnat on piha saanut ja syystä.
Erkki Luotonen osallistui nuorukaisena koko jatkosotaan. Erkki selviytyi pitkästä reissusta, vasta sodasta viimeisissä torjuntataisteluissa hän haavoittui. Naantalin sankarihaudassa lepäävät hänen sodassa mukana olleista neljästä veljeksestä kaksi. Kansalaissota oli aikanaan vienyt yhden velipuolista.
Kansakunnan pelastaminen on ollut Erkin suuri tehtävä: Sotaa seurasi ankara jälleenrakennuksen aika. Taisteltiin puutetta vastaan ja demokratian puolesta. Työn ohella rakennusmestariksi opiskelu osoittaa lahjakkuuden lisäksi ja luonteen lujuutta. Erkki Luotonen sopii hyvin Suomen sodan jälkeisen nousun symboliksi.
Rakennustarkastajan vaativassa virassa Erkki Luotonen tunnettiin asiallisena ja osaavana ammattimiehenä, jolle ominaista on ollut kyky nähdä kokonaisuuksia keskittyen oleelliseen eli hyvään lopputulokseen. Huumorintajuissaan Erkki on ollut aina.  

Erkki Luotonen on edustanut sosialidemokraatteja monissa tehtävissä mm:ssa valtuuston puheenjohtajana. Erityisesti juuri näinä päivinä on hyvä muistaa, että Erkki Luotonen yksi niistä rohkeista ja vahvoista miehistä, joiden avulla perustettiin Raision- Naantalin vesilaitos. Sillä varmistettiin Nesteen jalostamon sijoittuminen Naantaliin. Naantalin ja maalaiskunnan yhdistäminen on hänen aloitteensa
Naantalin seurakunnan tehtäviä Erkki ehti hoitaa kymmeniä vuosikymmeniä.
Naantalin Työväenyhdistyksen jäsenenä hän on ollut 65 vuotta, josta kahteen otteeseen ja viimeksi vielä 1970-luvulla puheenjohtajana. Erkki on kuulunut veteraanien ydinjoukkoon, joiden kourin jäntevin työväentalo pidettiin kunnossa.

Naantalin Työväenyhdistys on kiitollinen ja ylpeä pisimpään jäsenenä olleesta perheensä perinteen vaalijasta, mutta eteenpäin aina katsovasta veteraanistaan Erkki Luotosesta.

Mikko Rönnholm, NTY:n puheenjohtaja

Ps. Eki on ollut tärkeä henkilö omassa elämäni koulussa.
Hän uskoi minulle rakennustarkastajan kesälomatuuraajan hommat ja sain kurkistaa hänen tehokkaaseen ja tulokselliseen työtapaansa. Oppia olisi voinut enemmänkin.
Työväentalon talkoohommista on mielessä meidän nuorempien yritykset, jotka alkoivat tuottaa tulosta vasta Ekin ohjauksessa. Tarvitaan tykyä ja taitoa ynnä kokemusta.
 Kansanedustajaksi tulin Ekin aloitteesta ja merkittävällä tuella – hän oli takuumieheni erityisesti Raision suuntaan.
Eki ei ole koskaan ollut mikään politiikan puhekone. Eki kuuluu siihen harvalukuiseen porukkaan, jonka silmistä ja koko olemuksesta näkee välähdyksen, nopean älyn ja oivalluksen. Huumoritajunsa ansioista hänen tapaaminen on aina ilon aihe. mikko