Ilmoitukset
Naantalin Työväenyhdistyksen  kokous pidetään  valtuuston maanantaisia kokouksia edeltävänä sunnuntaina klo 18.00   Naantalin Työväentalolla (Kaivokatu 20)   
 Seuraava kokous 9.9.2012
 
Kaupunginvaltuuston seuraava 2012 kokouspäivä on 10.9.2012 

Yhteinen Naantali -tiedote

KirjoituksiaKatso Saaristo-Naantalin kunnallisvaaliehdokkaat

Ilkka Kantola - Klikkaa ja Osallistu!

Naantalin ty�v�enyhdistys 110 vuotta

Etusivu

 

 

Seppo Ansamaa: Pelastetaan Suovuori nyt!

 

Suovuorikeskustelu on ollut vilkasta, on paljon aiheellista huolta Suovuoren kohtalosta mutta paljon vääriä olettamuksia. Karkea virhetieto oli Rannikkoseudun 31.8. mielipidekirjoituksessa ”Kuka hyötyy Suovuoren kaavasta?” Kirjoittaja väittää, että lautakunta kaavoittaa Suovuoren täyteen omakotitaloja! Mistä tällainen väite? Lautakunnasta ei lähde kirjoittajan mainitsemaa esitystä. Kaavoitus- ja ympäristölautakunta ei päätä kaavoista vaan valmistelee päätöksentekijöille oman tahtonsamukaisen esityksen. Lopullisen kaavapäätöksen tekee kaupunginhallituksen esityksestä kaupunginvaltuusto.

Kaavoitus- ja ympäristölautakunta sai asemakaavamuutosehdotuksen tehtäväksi 7.5.2009. Tehtäväksi anto tuli Naantalin kaupunginhallituksen hyväksymän kaavoitusohjelman mukaisesti jossa todetaan ”Suovuoren ratsastuskeskuksen alue kaavoitetaan asuinkäyttöön” tämän tahdon vahvisti kaupunginvaltuusto 18.12.2009 kokouksessaan jossa se päätti varata vuosille 2010-2011 503 000 euroa Suovuoren alueen kunnallisteknisiä investointeja varten. Lautakunnalla esitettiin kaavoitustyön ”varalle”  kolme vaihtoehtoa.1. Kaavoitetaan ns. maneesikenttä pääosin omakotitonteiksi. 2. Kaavoitetaan osa kentästä ja metsäsaarekkeesta (tällä hetkellä ehdotuksessa on 9 tonttia). 3. Kaavoitetaan alue mutta ei omakotitontteja. Lautakunta valitsi 7.5.2009 kokouksessaan ensisijassa kakkosvaihtoehdon jonka pohjalta on valmistelua tehty. Lisäksi vanhojen rakennuksien alueelle on suunniteltu kaksi asuinrakennusta. Samoin pohditaan vanhojen rakennuksien käyttötarkoitusta.

Lautakunnassa on valmisteltu valitsemaansa linjaa noudattaen kaavamuutosta kunnes 17.6.2010 kokouksessa esitettiin, että kaavoitustyössä palataan ns. 1 vaihtoehtoon jolloin suunnitellut omakotitontit poistetaan. Äänestyksen jälkeen äänin 7-3 yksi tyhjä päätettiin kaavatyötä jatkaa silloisen suunnitelman mukaisesti. Uusi käänne tuli viime torstaina jossa haluttiin palauttaa kaavaehdotus uudelleen valmisteluun lisäselvityksien vuoksi. Toinen ehdotus oli aikalisä, eli esitettiin kaavamuutostyön keskeyttämistä. Äänestyksessä 5-5 puheenjohtajan ratkaisi, että kaava palautetaan uudelleen valmisteluun.                         Kun on käynyt Suovuorella näkee, että alue on huonossa kunnossa. Ainoa hoidettu kohde on kuntopolku/latu, jonka säilyttäminen on selviö. Vanhat rakennukset rapistuu, koko ympäristö on maa- sepeli- ja puruvarasto. Jotta Suovuori pelastetaan joko ilman uudisrakentamista tai sen kanssa on asemakaavamuutos välttämätön. Siksi en voi ymmärtää miksi kaavatyö pitäisi keskeyttää. Suovuori ei voi odottaa!

Suovuorella on suuri merkitys alueen virkistysalueena. Tämä on ollut yksi kantava teesi lautakunnan kaavamuutostyössä. Siksi asemakaavamuutos edesauttaisi - antaa luvan - tehdä Suovuoresta alueen keskeinen virkistysalue.

Jotta väärät mielikuvat eivät hallitse tätä kaavakeskustelua olisi syytä kaivaa esille lautakunnan pöytäkirjat ja kaavamuutosluonnokset. Tämä vinkiksi (Rannikkoseutu 31.8.) mielipidekirjoittajalle.