Ilmoitukset
Naantalin Työväenyhdistyksen  kokous pidetään  valtuuston maanantaisia kokouksia edeltävänä sunnuntaina klo 18.00   Naantalin Työväentalolla (Kaivokatu 20)   
 Seuraava kokous 9.9.2012
 
Kaupunginvaltuuston seuraava 2012 kokouspäivä on 10.9.2012 

Yhteinen Naantali -tiedote

KirjoituksiaKatso Saaristo-Naantalin kunnallisvaaliehdokkaat

Ilkka Kantola - Klikkaa ja Osallistu!

Naantalin ty�v�enyhdistys 110 vuotta

Etusivu

 

 

Kohokohta on konsertti

                                                                                                                                                                              

Aivan aluksi pyydän muistaa professori  Tapani Valstaa juhliemme alkuaikojen kantavaa voimaa. Hän poistui pitkän uran tehneenä joukoistamme keväällä. Juhannuksen aikoina Tapanilla oli tapana sanoa, että vain puoli vuotta ja päivä pitenee. Se o hyvä ohjenuora meille täällä oleville.

Naantalin musiikkijuhlat pidettiin 30 vuotta sitten ensimmäisen kerran. Neljäs vuosikymmenen siis hyvässä vauhdissa ja ajankohtaiseen eläkeikäkeskusteluun viitaten ei ole mitään merkkejä enneaikaisesta eläkkeelle jäämisestä  pikemminkin päinvastoin. Primus motorimme  Arto Noraskin on estynyt tulemasta tänne työesteiden vuoksi. Mutta kun hän tulee, onkin hänelle tiedossa taas työtä vuorotta kuusi konserttia viikon aikana ei mahdu työaikalain sääntöjen puitteisiin.  Mutta onneksi Arton sellossa ei ajopiirturia.

Meidän konsertit ovat myös nykyisien termein sanottuna kestävän kehityksen mukaisia. Toiminta ja ympäristö ovat sopusoinnussa:  Hienot kirkkomme – kiitos niiden käytöstä seurakunnille ja kirkkoherroille- ovat ihmismielen mitassa ikuisia ja soittimetkin useasti samaan sarjaan kuuluvia. Ja akustisten soittimien ääntä maailmaan mahtuu. Musiikin hyvää vaikutusta ei kannata aliarvioida.

Naantalin kaupunki ja muut julkiset tukijamme sekä erityisesti yksityiset tahot ansaitsevat kiitoksemme Tänään juhlien avauksen suorittavan Jarmo Honkamaan Neste on tässä sarjassa ylivoimainen ykkönen.

Juhlien toimeenpaneva johto Tiina Tunturin johdolla ja koko hänen köörinsä  on taas tehnyt juhlat mahdolliseksi. Erityisesti ilman mitään eritystapausta vaan yleisesti menneistä vuosikymmenistä haluan kiitokset osoittaa Esko Lempiselle, joka on juhlien käytännön toiminnan näkymätön ja näkyvä selkäranka.

Tässä yhteydessä on suuri kunnia lausua parhaat kiitokset antaumuksellisesta työstä rehtori Jukka Viljaselle, joka luopui hallituksen puheenjohtajuudesta viime vuonna ja samalla toivottaa onnea Pekka Ritvaselle vaativassa tehtävässä.

 Aika usein kysytään, mikä on juhlien kohokohta, mikä hienoin konsertti tai mistä itse pidät eniten?

 Kun en ole ammattikriitikko ja kun en ajatellut asiaa markkinoinnin kannalta, niin yleensä vastaan, että paras konsertti on se, jossa kulloinkin olen. Tämä lainaa Isac Sternin vastauksesta presidentti Koivistolle kun vastasi, että mitä musiikkia hän mieluimmin soittaa.

Malja Naantalin Musiikkijuhlille ja sen avajaiskonsertille.

Naantalin Musiikijuhla säätiön valtuuskunnan puheenjohtaja Mikko Rönnholm 8.6.2010