Ilmoitukset
Naantalin Työväenyhdistyksen  kokous pidetään  valtuuston maanantaisia kokouksia edeltävänä sunnuntaina klo 18.00   Naantalin Työväentalolla (Kaivokatu 20)   
 Seuraava kokous 9.9.2012
 
Kaupunginvaltuuston seuraava 2012 kokouspäivä on 10.9.2012 

Yhteinen Naantali -tiedote

KirjoituksiaKatso Saaristo-Naantalin kunnallisvaaliehdokkaat

Ilkka Kantola - Klikkaa ja Osallistu!

Naantalin ty�v�enyhdistys 110 vuotta

Etusivu

 

 

Imagot, arvot ja äänestäjät

Mamutusta

Maahanmuuttoasiassa  puhutaan tunnetusti ohi ja yli, mutta ennen muuta ali. Kysymys on vaikutelmasta ja piilovaikuttamisesta eli kuka pystyy koskettamaan hiljaisissa vesissä liikkuvien sielujen kieliä.

 Mutta mennään taustoihin lähihistoriaa muistellen.  SAK:n vaatimuksesta Baltian maiden EU-jäsenyyden suomaa työvoiman vapaata liikkuvuutta rajoitettiin, kun pelättiin sieltä tulevien sotkevan meidän työmarkkinoita.  Pelko oli liioiteltu jopa vahingollinen, sillä virolaiset tulivat omien firmojen - myös suomalaisten omistuksessa olevien – työntekijöinä virolaisilla työehdoilla ja taisi käydä niin, että luotiin kahden palkkamarkkinat ja harmaan talouden kehitykselle hyvät pohjat. Nyt baltit ja puolalaiset saavat tulla vapaasti ja työtä pitäisi tehdä suomalisin työehdoin. Liian usein tämä käytännössä jää haaveeksi.
Nyt kun Suomessa on 300.000 työtä vailla olevaa suomalaista, on luonnollista, että suomalainen työn puolue on suomalaisen työntekijän asialla.  Tämä yksinkertainen lähtökohta on tulkittu yksioikoisesti muukalaisvihamielisyydeksi. Ehkä siinnä lausunnonantajakin on vähintään haparoinut terminologian kanssa ja sitä sitten kaikki yhteen äänen kauhistelevat.
 Hallituspuolueiden ehdotukset EU:n ulkopuolelta Suomeen tulevien työntekijöiden maahantulon helpotuksessa ei ole kyse vain hyväntahtoisesta vierasmaalaisten ymmärtämisestä, vaan taustalla on myös työnantajien omanvoitonpyyntiin perustuva halu pitää suomalaisten palkat kurissa. Totta kai on myös todellista tarvetta, mutta sen tyydyttämistä kannattavat kaikki.

Imago ratkaisee

Aihetta asianmukaisesti ja uskottavasti selittää Demarin kolumnissa Rakel Liekki:
Minä nimittäin vahvasti uskon, että moni muukin kokee omakseen vasemmiston arvot, mutta ei imagoa”. ja hän suositteleekin, että ”ammattitaitoinen markkinointi kun voi tehdä ihmeitä myös sosialidemokraattisen puolueen julkisuuskuvalle. Sitä ei kannata vastustaa”, rohkaisee Rakel.

Viestintä ratkaisee menestyksen

Ongelmana on, että tarjotaan kaikille kaikkea kivaa. Liikkuvat äänestäjät ratkaisevat vaalit, mutta puolueet keskittyvät miellyttämään kampanjoillaan omia jäseniään”, selittää  viestintätoimiston toimitusjohtaja  Jouni Heinonen. Mutu-käsitys  sanoo, että näin tahtoo käydä. Puolueen kannattajat ovat erityisryhmä, jossa usein pienen vähemmistön ääni vaientaa hiljaisen enemmistön ja tämän äänen seuraaminen aiheuttaa juuri tuon Rakel Liekin esiin nostaman arvojen ja imagon ristiriidan.   

”Jos tuotteiden symboliarvo on yhä tärkeämpää, näin on myös puolueiden kohdalla. Käyttöarvon sijaan merkitsee symboliarvo. Äänestäjäjää saadakseen puolueiden pitäisi kehittää lisäarvoa, niin että ihmiset  kokisivat, että on hienoa äänestää omaa puoluetta.”  Tämän mielipiteen esittäjän viestinnän professori Erkki Karvosen näkemys selittää Kokoomuksen onnistumisen. Heillä on symboliarvoa ja ennen muuta he onnistuneet luomaan tunnelman: Kokoomusta on hieno äänestää.
Varmuuden vuoksi Karvonen kuitenkin varoittaa: ” Markkinoinnin viesteihin on syytä suhtautua aina kriittisesti ”.

Luovatko britit uutta suuntaa

”Huolimatta siitä, että työväenpuolue kuuluu sosialistiseen internationaaliin ja liberaalidemokraatit keskustan kansainväliseen klubiin, ne edustavat molemmat vasemmistokeskustaa jopa jonkinmoista sosialidemokratiaa, kirjoittaa Eeva Lennon uutispäivä Demarissa.
Britannian vaalitulos ei ole vielä itsestään selvä, vaikka Konservatiivit ovatkin olleet selvässä johdossa.  Konservatiivien kannatus on perustunut ennen muuta kansan muutoshaluun. Konservatiivien enemmistön saavuttaminen voi kaatua selvän muutosta edustavan liberaalidemokraattien nousuun. Liberaalidemokraatit nousivat kiitos puheenjohtaja Nigg Cleggin hyvän esiintymisen jo hetkeksi mielipidetiedusteluissa ohi työväenpuolueen, mutta osat ovat taas vaihtuneet.
 Liberaalien ja työväenpuolueen yhteinen kannatus voi kuitenkin tarjota yllätyksen. Työväenpuolueen mahdollisuus jatkaa hallituksessa taitaa olla mahdollista vain edistyksellisten voimien (Lib- lab) liitossa. EU:n tulevaisuudesta huolestuneet toivoisivat, että Gordon Brown voisi viedä työväenpuolueen jopa liberaalidemokraattien Nick Cleggin johtamaan hallitukseen.  
Britannian vaaleilla on periaatteellista ja käytännöllistä merkitystä tällä kerralla todella paljon.

Konservatiivien mahdollinen voitto nostaa kysymyksen yhteistyön suunnasta: Toimiiko yhteistyö David Cameronin johdolla yli Atlantin Barak Obaman kanssa ja pystyvätkö hän toimimaan Angela Merkelin CDU:n kanssa. Arvelen, että maailman Toivo ei ole brittikonservatiivien voitossa.