Ilmoitukset
Naantalin Työväenyhdistyksen  kokous pidetään  valtuuston maanantaisia kokouksia edeltävänä sunnuntaina klo 18.00   Naantalin Työväentalolla (Kaivokatu 20)   
 Seuraava kokous 9.9.2012
 
Kaupunginvaltuuston seuraava 2012 kokouspäivä on 10.9.2012 

Yhteinen Naantali -tiedote

KirjoituksiaKatso Saaristo-Naantalin kunnallisvaaliehdokkaat

Ilkka Kantola - Klikkaa ja Osallistu!

Naantalin ty�v�enyhdistys 110 vuotta

Etusivu

 

 

Hannu Aalto 60 vuotta

Hannu Aalto 60 vuotta

 

 

 

Katinhännän kasvatti

Hannu Aalto paljasjalkainen naantalilainen kasvanut lapsena Toripuiston kulmalla Museokadulla ja asuu nykyisin saman kadun varrella Katinhännässä. Ei pitkälle päässyt!
Hanskin siteet Naantalin Työväenyhdistykseen ovat syvällä. Hänen isoisänsä Frans Mikael Karlsström oli kansalaissodan jälkeen yhdistyksen kapinaan osallistumaetomattoman puheenjohtajana johtamassa työväenyhdistystä sosialidemokratian pohjoismaiselle uralle. Tuolloinkin muuten  taisteltiin Työväentalon omistuksesta ja kiusantekijänä oli kaupunki.
Vuonna 1950 kasteessa tätinsä Helenan sylissä nimeksi annettiin Hannu Antero ja kummisetänä oli NTY:n puheenjohtaja Armas Rönnholm.Urheilua, urheilua, urheilua

Aallon Alpo, Hanskin isä oli aktiivi urheilija ja vuosia Löylyn luottomies sekä intohimoinen penkkiurheilija.  
Urheilu oli Toripuiston - Kantinhännän muksujen elämän tapa. Urheiluun purettiin energiaa ja urheilu oli keskusteluja ja useasti kinojen keskeisintä sisältöä. Urheilusivut olivat motiivi lukutaidon hankinnalle. Hanskin isoveli edesmennyt Jokkeri oli porukan lahjakkain, Hanski sakin nuorimpana sisukkain. Tahtoa oli vaikka  muille jakaa. Ja sen ominaisuuden tunnistavat vielä tänäänkin Hanskin tuntevat.

 Ei tavallinen tapaus

 Hanski ei ollut mikään tavallinen poika. Lastentarhassa hän viihtyi puolipäivää eikä koulussakaan opettajat hänen päätään silitelleet. Nuorukainen etsi paikkaansa rajoja koetellen. Pohjoismaista yhteistyötä harjoitettiin skootterilähetyksenä ja hyvällä tuurilla ajat ovat muistoja.

Irmeli löytää sen toisen Hanskin

Kivenkovan tahdon vastapainona Hanskin sisältä on aina löytynyt tunteikas pehmo. Irmeli sen löysi. Tahto käännettiin toiminnaksi ja Aallon miesten mallin mukaan Teku ja rakennusmestarin tutkinto johti Hansin menestykselliselle uralle Hartelan työmaille ja sieltä YH Rakennuttajien valvojaksi. Tuhannet asunnot ovat Hanskin valvonnassa syntyneet ja tarkkana, muttei vaikeana kontrollina hän on halutta ammattilainen, jota kaikki rakentamisen osapuolet arvostavat. Velvollisuudentunto on Hanskin elämän johtotähti.

Mahdottoman tekijä

Hanski ei ole mikään eturiviin tunkija. No hän näkyy taaempaakin pitkänä latumerkkinä. Sen sijaan hän on muita ollut nostamassa.
Suurimman työn Hanski on tehnyt puolestani. Jonkin sortin diplomityö - siitä vaikeimmasta päästä olen hänelle ollut.  Kansanedustajan paikan saamiseksi on tarvittu uskoa ja vielä enemmän voimia eikä korvaa ole voinut kallistaa kriitikoille. Se on ollut Tehtävä impossible.
Irmeli valtuustoon oli Helppo tapaus ja Ilkka Kantola on ollut leikintekoa.
Hanskin omat vaalit ovat sukulaispuhteessa – siis saman tyyppisiä vaikeudeltaan - kuin ovat olleet eduskuntavaalikampanjat. Ei helppoa eikä yksinkertaista. Kun ensin Hanski hoitaa koko porukan kasaa ja kuuntele muiden murheet tulee sitten vasta oman vaalin hoitamisen aika.. Realistinen käsitys asioiden todellisesta laidasta yhdistettynä pirullisuutta tihkuvaan tyyliin ei lupauksia janoavia. Äänet on saatava yksi kerallaan. 

Tuntee dialektiikan

Teoriaherrana Hanskia ei pidetä, vaikka hänen elämänsä ollut dialektiikkaa. Aallon Pappan siis Hukin pihalla ei punaväri paistanut. Kotonakin luettiin Uutta Auraa kun taas äiti oli taas NTY:n puheenjohtajan tytär. Näissä oloissa oli teesiä ja antiteesiä tarjolla päivittäin. Kyseenalaistaminen, epäily ja vastaväitteen oli elämäntapana. Tämän taidon mestari on pikkuveli Hessu, Aallon veljesten Susslov, Jokeri oli taas joustava Hanski sijoittuu väliin kompromissihakuisempana repparina.

Sisäinen kirjevaaka

Paremmin hänet tuntevat tietävät, että hän sisällään on myös puntari, jossa harvinaisen hyvin arvioidaan tekijöiden vaikutusta. Helppoa se hänelle ole, mutta tuloksellista.

Pääsihteeri

Kutsumme arvostavasti Hannu Aaltoa Naantalin Työväenyhdistyksen pääsihteeriksi.
Se viittaa johtavaan asemaan. Vaalipäällikkönä - vaalikausi toisensa jälkeen -  Hanski on kerännyt Naantalin demareiden listat täyteen, ja tulokset ovat olleet suhteellisti ottaen vaalipiirin parhaita.  Yhdistys, säätiö ja demarijärjestö ovat varmoissa käsissä. Onneksi Hanski kuuluu pitkäikäiseen sukuun.

Politiikan maratoonari

Vuodesta 1979 asti yli 30 vuotta Hanskin on ollut kaupunginhallituksen kaupunginsuunnittelujaoston jäsen ja puolet ajasta puheenjohtajana. Tärkein tehtävä, jonka tulokset ovat tunnettuja, mutta tekijä tuntematon. Se on Hanskin osa.
Vuodesta 1985 Naantalin kaupunginhallituksessa eli 25 vuotta lienee ennätys lajissaan.  KH:ssa Hanski johtaa sd-ryhmää ja luultavasti käsitys hänen kyvyistään nousisi kohinalla, jos KH:n kokoukset olisivat julkisia. Vai kävisikö sitten niin, että analyyttinen ja asiallinen tyylinsä jäisi hänen ujoutensa varjoon.

Hyvä mies

Hanski on mies. Rosoisuutta on maailman syrjä hionut. Ei hänestä kaikki tykkää, mutta se ei ole hänen vikansa, vaan hänen toimintansa tulosta. Arvostusta Hanski saa osaksensa fiksuilta vastustajilta ja uskon lähes kaikilta puoluetovereilta. Kun viime vaalien alla näytti Hanskille käyvän huonosti latistui tunnelma Työväentalolla, spontaanit kirosanat kirposivat ja ilon kiljahdukset kajahtivat, kun hän selvittikin tiensä valtuustoon.
 Hanski on enemmän kuin kaveri. Hanski on luotettava toveri. Hän on ystävänä läheinen. Lyhyesti sanottuna: Hannu Aalto hän on hyvä mies.   

 

26.3.2010 Mikko Rönnholm

 

 Pätkä runoa ja yksi ajatus

 

Aulikki Oksanen:

Kai kerran onnenkin aavistin,
se mies oli nuori ja pitkä.
Hän minulle lausui: ken paljon rakastaa
se löytää ne puut, joista taivas puhkeaa!
Ei kertonut lähemmin mitkä.

Politiikka on mahdollisen taidetta.
                            
Otto von Bismarck

Politiikka ei ole mahdollisen taidetta. Se on valintaa
katastrofaalisen ja epämiellyttävän välillä
                            
J.K. Galbraith