Ilmoitukset
Naantalin Työväenyhdistyksen  kokous pidetään  valtuuston maanantaisia kokouksia edeltävänä sunnuntaina klo 18.00   Naantalin Työväentalolla (Kaivokatu 20)   
 Seuraava kokous 9.9.2012
 
Kaupunginvaltuuston seuraava 2012 kokouspäivä on 10.9.2012 

Yhteinen Naantali -tiedote

KirjoituksiaKatso Saaristo-Naantalin kunnallisvaaliehdokkaat

Ilkka Kantola - Klikkaa ja Osallistu!

Naantalin ty�v�enyhdistys 110 vuotta

Etusivu

 

 

Lapset, nuoret ja vastuunkanto

Lapset ja nuoret 

Viime valtuustossa yksimielisesti hyväksytyn ponnen myötä olemme saaneet panostuksia lastensuojeluun. Kokouksen jälkeen tapahtunut hirvittävä tulipalo-onnettomuus kuormitti entisestään työtaakan alla olevaa sektoria.  SDP:n valtuustoryhmä on tyytyväinen resurssilisäyksiin. Asiakkaan auttaminen on aina ykkösasia ja heti perään kakkosena tulee henkilökunnan jaksamisen tärkeys.

Aika näyttää, riittävätkö nyt tehdyt toimenpiteet. Huolta kannamme myös tulipalossa lapsensa menettäneistä perheistä. Heillä suruaika kestää läpi elämän. Heistä on huolehdittava niin henkisesti ja mietittävä myös suoraa taloudellista tukea, sillä vanhempien työkyvyn palautuminen voi kestää pitkään.

Talonsa menettäneelle perheelle on käynnissä keräys, jolla keräyksen alkuunpanijat kauniisti haluavat auttaa perhettä ”parsimaan elämänsä” jotenkin kokoon.  Heitä ja lapsensa hautaamaan joutuneita perheitä toivomme, että Naantalin kaupunki yhteistyössä Naantalin seurakunnan kanssa pystyisivät osoittamaan edes muodollista taloudellista tukea, jos he eivät sitä vielä saa tai osaa hakea.

Valtion vastuuttomuus maksetaan kunnissa

Nyt ehdotetut korotukset ja erityisesti tuloveroprosentin nosto 17,25 prosenttiin on neuvottelutulos. SDP:n valtuustoryhmä on esityksen kannalla yksimielisesti ja talkoohengellä, mutta pakon sanelemana.

Valtio hoitaa osuutensa kuntiin päin tällä hetkellä huonosti, joten joudumme  olemaan omillamme. Tilanteemme on silti vielä kohtuullinen verrattuna moneen muuhun kuntaan: Pystymme huolehtimaan palveluistamme  emme joudu vieläkään lomauttamaan, supistamaan emmekä irtisanomaan.

Tuloveroprosentin nosto ei vielä poista murheitamme, eikä se taida olla väliaikainen ensiapu. Talousarvion 2010 suuri haaste on käyttötalouden tasapainottaminen ja siihen liittyvät kauaskantoiset ratkaisut. Investointeja on tehtävä, mutta tarkkaan harkiten muistaen kuitenkin  niiden työllisyyttä ylläpitävä siis elvyttävä vaikutus

Toivomme, että hallintokunnat ja erityisesti johtavat virkamiehet  todella käärivät hihansa ja ryhtyvät töihin. Vastuu  tulevaisuudesta on yhteinen ja luottamushenkilöt ovat tässä työssä tukena , mutta myös valvomassa, että löydämme kestävän polun tulevaisuuteen

 

 Kommentit

Erkki Rantanen
17.11.2009 klo 11:41
Tosi hyvä sisältöinen ryhmäpuhe Sirpalta. Samaa mieltä että kaupunkinjohdon on oltava esimerkki koko organisaatiolle jotta selviydytään tulevanakin vuosina taksojen ja verojen korotuksilta. Kannattaisi käyttää lyhythijaista paitaa, näin ei kuluisi työaikaa hijojen käärimiseen.